Følgende artikel er betalt og udarbejdet i samarbejde med de hjemmesider, der linkes til.

Ved du ikke, hvad du skal i efterårsferien endnu? Har du mon overvejet at tage på en køreferie? Det er blevet populært at gøre brug af alternative transportmidler til flyet. Det hænger uomtvistelig sammen med en øget klimabevidsthed. Ud over at du kan sparre jorden for et stort CO2-udslip ved at droppe flyveturen, er der en række andre fordele ved at vælge bilen til ferien. Lad os tage et kig på dem.

Fordele ved bilferien
Når man vælger at flyve afsted på ferie, tager rejsen ofte længere tid end forventet. Selvom der på flybilletten står, at rejsetiden kun er på et par timer, skal der også medregnes security-check, bagage check-in, boarding-tid og lange køer undervejs. Du skal sørge for at være i lufthavnen i god tid, hvis du skal nå dit fly.

Det kan sætte begrænsninger for ens ferie at tage flyet. Hvis du i stedet vælger at køre i din egen bil, kan du gøre det hele i dit eget tempo. Finder du noget interessant i området, når du er på vej hjem, skal du ikke skynde dig hen til lufthavnen, men du kan vælge at afsætte tid til et lille stop derhen på hjemvejen.

Du kan holde stop undervejs og køre ad ruter, der leder dig hen til de ikke-turistede steder. Det kan på mange måder gøre rejseoplevelsen mere autentisk, fordi din rejsedestination ikke er i nærheden af en populær lufthavn. Derudover er der noget befriende ved at køre derudaf på landevejene. Det kan give en frihedsfølelse, fordi du selv har styringen og kan bestemme retningen, du kører i.

Hvis du vælger bilen frem for flyet, vil du opdage, at du ikke behøver at køre ret langt væk for at opleve og se noget helt nyt. Så snart du har krydset grænsen til Tyskland, er kulturen og omgivelserne anderledes. Der er sikkert også flere steder i Danmark, du ikke har udforsket endnu. Vi kan ofte være blinde for det, der ligger lige foran næsen på os. Hvad med at køre rundt og opleve Danmarks øer eller lave en kørerute rundt til Danmarks historiske slotte og/eller kirker?

Godt råd med på vejen

Inden du kører afsted, er det en god idé at få styr på bilen. Der er mange ting på bilen, som, du bør tjekke, er tiptop. En af dem er din bils bremser. Bremserne på bilen bliver med god grund kaldet for det vigtigste sikkerhedsudstyr.

Bremserne skal fungere fejlfrit, hvis du får brug for at bremse hårdt op på vejen. Det kan være svært at vide, hvornår det er godt at skifte dem ud, men da bremserne er placeret under bilen tæt ved hjulene, skal de skiftes lidt oftere end andre dele på bilen. Du kan få dine bremseklodser tjekket på et værksted, hvis du er i tvivl.