Indholdet på denne side kan være sponsoreret indhold

Der kan være flere årsager til, at du overvejer at begynde på diverse huslige projekter i hjemmet. Måske er der områder på boligen, der er ved at være forfaldne. Det kan også være, at huset skal sælges inden for den nærmeste fremtid, og du vil i den forbindelse gerne kunne sælge det hurtigst muligt.

Lige meget hvad årsagen er, er det sikkert i din interesse at bruge tid på projekter, der ikke er penge lige ud af vinduet, men som også rent faktisk øger boligens værdi.

 

Prioriter facade

Det kan godt være, at husets facade ikke er noget, man ser, så snart man er inde i huset. Men vi kan ikke komme udenom, at førstehåndsindtrykkets vigtighed ikke kun gælder blandt mennesker – dette har også en betydning, når det eksempelvis kommer til huse.

Skal huset sælges, vil det hurtigt skabe en negative følelse hos potentielle kunder, hvis facaden er forfalden og kræver meget arbejde.

Det kan også være, du i stedet gerne vil forbedre facaden for at sikre boligens levetid. Også her kan en grundig facaderenovering være til stor gavn. Det er ingen hemmelighed, at klimaet samt vind og vejr slider på husets ydre og ved at vedligeholde dette område, vil du forbedre husets beskyttende lag.

Lige meget hvad årsagen er, kan en facaderenovering være penge godt givet ud og være med til at øge boligens værdi – hvis huset skal sælges, kan det også betyde et hurtigere salg, hvilket bestemt hellere ikke er en negativ ting.

Det lyder måske som en stor og kompliceret opgave, men det behøver ikke være en gør-det-selv opgave. Du kan nemt hyre professionelle, der klarer det besværlige og krævende arbejde for dig, hvis du ikke føler dig som den helt store handy-man.

 

Invester i energivenlige vinduer

Noget, potentielle køber også ser sort på, og som samtidigt koster dig for en masse penge på varmeregningen, er gamle vinduer, hvor varmen fosser ud.

Det er spild af energi og koster dig samtidigt dyrt. Heldigvis er der råd for dette. Energivenlige vinduer kan være en god investering. Hvis du synes, det er mange penge at poste i et projekt, hvis du alligevel skal flytte indenfor få ord, skal du huske på, at det kun vil sætte ens bolig i bedre lys, når den kommer til salg – og et bedre energimærke øger boligens værdi og gør det langt nemmere at sælge.

Der er også andre energivenlige muligheder, hvis udskiftningen af vinduer lyder for stor af en omgang. Eksempelvis kan du investere i hulmursisolering eller udskifte dine termostater til intelligente termostater. Sådan nogle regulerer nemlig varmen og kan også skabe en stor effekt.

 

Lysne boligen op

Husets indre er generelt også et punkt, der er værd at lægge vægt på, når forbedringer skal ske på huset. Herunder er et lyst indre et punkt, der er værd at have fokus på.

Det kan være, at en væg skal slås ned for at kunne skabe et mere sammenhængene men ikke desto mindre lyst hjem. Måske er det i stedet gulvene og væggene, der skal males i en lysere farve. Eller måske skal nogle af de store, møre møbler udskiftes med nogle, der er mindre og lysere.

Der er mange muligheder for at lysne boligen lidt op. Du behøver ikke være bekymret for, at du må ind og tjekke diverse casino-nyheder og håbe på lidt held for at kunne få råd til at kunne gennemføre sådan et projekt, tværtimod. Dette kan gøres i flere forskellige grader, alt efter hvor mange penge, du har at gøre godt med, og hvilke projekter, du vælger at gå i gang med.

 

Skift til nyt men billigt køkken

Der er visse projekter, der hurtigt kan give igen i form af højere salgspris og øget værdi af huset – og så er der projekter, der har været dyre og lave, men som rent økonomisk ikke kan fås tilbage igen.

Dyre designerkøkkener og badeværelser er et af de punkter, som er sværere at få igen. Til gengæld øger det i den grad boligens værdi, hvis et nyt men billigt køkken bliver indsat. Derfor behøver du ikke frygte, at penge brugt på et nyt køkken er spild af penge, tværtimod.

Det er derfor noget, du selv kan nyde godt af, men som også kun er et plus, når boligen skal sælges.
Der er altså mange tiltag, du kan gøre dig, hvis du vil forbedre huset og ikke mindst øge den værdi. Alt efter hvad pengepungen tillader, og hvor meget tid du selv vil sætte i projektet, er der et hav af muligheder, du kan give dig i kast med.