Vil du gerne lære at spille på et instrument som voksen, er der heldigvis nogle, der er nemme for dig at gå til. Det er for eksempel klaver, guitar og blokfløjte.

Hvis du ikke fik lært et instrument som barn, tænker du måske, at løbet er kørt nu: Du kommer aldrig til at lære at spille på et instrument. Det er dog langt fra tilfældet. Der er nemlig nogle instrumenter, der er nemmere at lære at spille på end andre. Selvom du ikke har lært det som barn, er det derfor stadig muligt for dig at tage det op nu.

Her er fire instrumenter, som er nemme for dig at gå i gang med som voksen.

Gå  i gang med at spille klaver

Klaver er rimelig nemt for dig at gå i gang med, selvom du ikke har lært det som barn. Det er derfor en god ide, at du får anskaffet dig et instrument. Det behøver hverken at være et flygel eller piano, når du lige skal i gang med at spille. Det er endda en god ide, at du køber det brugt, så du lige kan få en fornemmelse for, om det er noget for dig.

Når du køber et brugt instrument, er det dog altid en god ide, at du får en klaverstemmer til at komme og se på det. Klaverer begynder forholdsvis hurtigt at spille falskt. Hvis det ikke er blevet brugt så meget, der hvor det stod før, er det derfor vigtigt, at du får en professionel til at komme og udføre klaverstemning af det.

Der er mange muligheder for dig for at få undervisning i at spille klaver som voksen. Det kan for eksempel være på aftenskoler eller hos en privatlærer. Der findes dog også bøger og videoer på nettet, der kan hjælpe dig på vej.

Guitar er hurtigt at komme i gang med

En anden god mulighed for dig for at gå i gang med at spille et instrument som voksen er guitar. Skal du bare kunne spille, når du synger med dine børn, eller når du sidder rundt om lejrbålet med vennerne, kan du hurtigt lære det.

Der findes en række videoer på nettet, der gør det muligt for dig at lære guitar. Du kan selvfølgelig også gå til undervisning, så du kan lære det hele fra bunden. Når du begynder at spille guitar, skal du dog være opmærksom på, at det kan være hårdt for fingrene.

Blokfløjte kan lære dig ”the basics”

Måske har du prøvet kræfter med en blokfløjte i folkeskolen uden at være fan. Hvis du gerne vil i gang med at spille et instrument som voksen, er der dog en række fordele ved instrumentet. Først og fremmest er det nemt for dig at frembringe en lyd. Du skal dermed ikke kæmpe med at få det til at sige noget.

Derudover er noderne til blokfløjte og alle andre instrumenter jo de samme. Det er med til at gøre, at du kan blive god til noderne. Hvis du kan lide blokfløjte, kan du jo altid kaste dig over et andet instrument senere.