Massage er ikke længere kun tilgængelig via luksus-kurbade, men tilbydes også andre steder såsom virksomheder, klinikker, hospitaler og endda lufthavne.

Massage bliver generelt betragtet som en del af komplementær og alternativ medicin. Det bliver i stigende grad tilbudt sammen med en standard behandling for en bred vifte af medicinske tilstande og situationer.

Her kommer massagen fra

Massage har en lang historie i kulturer rundt omkring i verden og går flere tusinder af år tilbage. Henvisninger til massage findes i skrifter fra oldtidens Kina, Japan, Indien, arabiske nationer, Egypten, Grækenland (Hippokrates definerede medicin som ” kunsten at gnide “) og Rom. Under renæssancen blev massage udbredt i Europa.

I dag benytter mennesker mange forskellige former for massage grundet en række sundhedsrelaterede årsager såsom at lindre smerter, reducere/forebygge muskelspændinger og spændingshovedpine, hele sportsskader, forebygge stress og søvnløshed, behandle angst og depression samt for at øge den generelle fysiske og mentale velvære.

Massagebehandlinger omfatter mange forskellige teknikker, men generelt presser, trykker og gnider massøren både muskler og andet blødt væv i kroppen. De bruger oftest deres hænder og fingre, men kan også benytte sig af deres underarme, albuer eller fødder.

Tre typer massage:

fodmassage_02

Ved wellness-massage, som f.eks. også bliver betegnet som svensk massage, velværemassage samt afspændingsmassage, benytter massøren lange strøg, æltning og dybe cirkulære bevægelser. Her er fokus på at få klienten til at slappe helt af, hvorved der oftest benyttes beroligende musik i rolige og behagelige omgivelser. Flere aromaterapeutiske olier bliver også brugt i forbindelse med wellness-massage. Wellness massage er særlig populært, når det drejer som om massage for par. Du kan læse mere om par-massage hos WellnessKompagniet.dk, som tilbyder wellness massage med både Hot Stone og aroma terapeutiske olier.

Sportsmassage_02

Sportsmassage er en mere dybdegående massage, som er tilpasset efter klientens/atletens specifikke behov såsom i forbindelse med skader eller restititution efter træning eller konkurrence. Massage på tværs af muskelfibrene er en metode, som tit bliver benyttet inden for den form for behandling. Triggerpunktsmassage bliver brugt i forbindelse med muskelspændinger, hvor triggerpunkterne bliver aktiveret. Der kan opstå smerte, når behandleren trykker på disse punkter, hvorfor den rette vejrtrækning spiller en vigtig rolle. Læs mere om sportsmassage her.

Fysiurgisk_02

Ved fysiurgisk massage er fokus på at få muskler, sener og led til at fungere optimalt, og behandleren benytter flere forskellige metoder og teknikker ved brug af de diverse massageformer. Læs mere om de fysiurgiske massage-former her. Der er dog blevet identificeret mere end 80 forskellige stilarter af massage, hvoraf mange er blevet udviklet i de seneste 30 år.

Nogle former for massage kan skabe ømhed i de behandlede områder dagen efter. Men massage bør normalt ikke være smertefuldt eller ubehagelig. Hvis en del af din massage ikke føles rigtigt eller er smertefuldt, skal du ikke fortsætte med behandlingen. De alvorlige problemer kan nemlig opstå fra et for stort tryk.

Kilder til information omkring forskellene på de forskellige massageformer:
http://massagekompagniet.dk/
https://sundhedsstyrelsen.dk/
http://wellnesskompagniet.dk/
http://frfm.dk/nordisk-brancherad-for-massage/