Mindfulness er et udtryk, som for alvor har slået igennem i de seneste år. Mindfulness udtrykket stammer oprindeligt fra buddhismen og yogaen. Helt præcist så blev mindfulness skabt ud fra buddhisternes meditative evne til at se virkeligheden, som den reelt er. Mindfulness vil blandet andet sige at man er nærværende og har fuld opmærksomhed på det man beskæftiger sig med.

Mindfulness er bliver i Vesten brugt i flere forbindelser. Man har f.eks. brugt mindfulness til håndtering og behandling af stress. Mindfulness handler nemlig ikke om, at ignorere de følelser og tanker man har. Det handler faktisk om at man skal kunne observere og betragte sin tanker og følelser, og på den måde bedre kunne forstå sine tankemønstre samt hvad der driver en.

Du kan læse meget mere om tankemønstre og terapiformer hos Soultransformation.dk her!

Mindfulness giver ro i sindet, så du kan leve i nuet

Mindfulness hjælper os til at blive bevidste om os selv og vores reaktioner. At leve mindfuldt vil sige, at man kan være tilstede i nuet uden at blive forstyrret af alle de tanke, som konstant kører i vores hjerner. Vores hjerne er nemlig konstant på arbejde og man tænker hele tiden, men det gælder om at kunne sortere i sine tanker, så man får et mere roligt sind.

Man skal ikke decideret lukke tankerne ude, men man skal undgå at identificere sig med dem. Når man gør det, så betyder det nemlig ofte, at man vurdere, måler og dømmer sig selv. Det er nemlig disse tanker, som fører til at vi mennesker bliver styret af ængstelighed og usikkerhed. Man skal kunne leve i nuet og observere sig selv. Det er samtidigt vigtigt, at man kan agere og ikke reagere.

Hos Mindfulness Akademiet er man eksperter i, at leve mindfuldt. De hjælper folk med at komme i balance og få ro i sindet. På den måde kan vi bedre udvikle os som mennesker og vi får mere overskud til, at være sammen med folk omkring os. Hvis man ændre sit mindset og sin tankegang, så kan det hjælpe til at man kan få succes i levet. Det er lige præcis derfor, at mindfulness er en anerkendt metode i virksomheder, da mennesker, der lever mindfuldt og er mere effektive og klar til at påtage sig opgaver og ansvar.

På Mindfulness Akademiet har man en rigtig god forklaring på, at et mindfuldt liv ikke bare lige er noget man får: Mindfulness er ikke en værktøjskasse, som du kan åbne og bruge, når du opdager, at du har brug for et eller andet værktøj. Mindfulness er en tilstand. En erkendelse. Det er ikke en samling af isolerede principper, som vi kan hive frem efter behov. Det er en måde at være på. Som vi siger og skriver det igen og igen: Mindfulness er ikke noget, du går til, men noget, du bliver.

Læs mere om mindfulness hos Mindfulness Akademiet