For mange kan det være svært at skulle være alene. Man kan føle sig ensom. Og det er ikke nær så sjovt at lave mad til sig selv. Det er meget sjovere at være flere sammen med en. Og måske en, som man deler en helt særlig kemi med. En, som får hjertet til at banke en ekstra gang.

Men der kan også være fordele ved at bo alene. Du har i hvert fald mulighed for at lave fordele til dig selv. Udfordr dig selv, og bliv klogere på dig selv, mens du er alene. Når du først finder en partner, er der knap så meget tid til dig selv. Så nyd det nu og få noget erfaring med dig.

Bliv god til at være alene

Selvom du er et socialt menneske, vil der være tidspunkter, hvor du er alene. Og når du hører ordene ’at være alene’, kan det have en negativ klang. Mange forbinder det med kedsomhed og ensomhed.

Det er dog normalt, at vi som mennesker helst søger mod andre mennesker. Vi er et flokdyr, og det er normalt for os at være sammen med andre. Det kan dog være en gave til dig selv, hvis du sørger for noget alene-tid. Det er noget af det bedste, som du kan gøre for dig selv. Start med en aften, hvor du vælger, at det kun skal være dig. Se, om du kan nyde det og tænk på, at du ikke går glip af noget. For det her er godt for dig.

At være alene er blandt andet med til at gøre dig mere uafhængig af andre. Det er med til at øge din selvstændighed, og du kommer mere i kontakt med dig selv. Du har bedre muligheder for at finde ud af, hvad det er, du vil med dit liv. Og disse kompetencer er noget, som du kan tage med dig videre. Også når du skal ses med andre.

Udfordr dig selv og lær dig selv at kende

Bor du alene, kan du måske føle, at dit sexliv er kedeligt. Hvis det er eksisterende. Så hvorfor ikke prøve noget nyt? Prøv en pipedream eller sexdukker og se, om det er noget, du kan lide. Måske det giver dig en fornyet lyst til sex. Og mon ikke det kommer til at påvirke dit humør generelt?

Men det behøver naturligvis ikke kun være under dynen, du kan også udfordre dig selv. Du kan udfordre dig selv på det fysiske plan. Udover at øve dig i at være alene, kan du prøve noget nyt. Du kan tilmelde dig den hobby, du altid gerne har ville. Du kan gøre noget vanvittigt, hvis du trænger til, at der skal ske noget. Forsøg at skabe nogle gode omgivelser, hvor du har mulighed for at udfordre dig selv på det personlige plan.

Det er også en mulighed at tilmelde dig kurser, hvor det netop er din personlighed, som er i fokus. Selvom du er single, har du masser af mulighed for at lære dig selv at kende. Og når du kender dig selv godt, vil du hurtigere finde den store kærlighed.