Hvis du længe har ledt efter et job, som du kunne tage med på farten, så er du sikkert faldet over udvikler og programmør stillinger et utal af gange. Nærmest på alle virksomheder som du er inde på, søger de efter gode programmører, der kan gode i forskellige sprog.

 

Du har måske tænkt, at det ikke er noget for dig, og du ville aldrig vide, hvordan du skulle komme i gang med det, men sandheden er, at du sagtens kan komme i gang med det, hvis du gerne vil det.

 

Det kræver ikke andet, end du har en computer, og er villig til at lære. Hvis du drømmer om at skifte job og finde noget, som du kan tage med på farten, så er denne artikel lige det, som du har ledt efter længe.

Start med en computer

De fleste har en computer og derfor er de også klar til at gå i gang. Det er underordnet, om du har en stationær eller en bærbar. Men hvis dit mål er at tage den med ud at rejse, så bør du selvfølgelig anskaffe dig en bærbar.

 

Vi siger heller ikke, at det ikke er en fordel med en hurtig computer, men sandheden er blot, at du sagtens kan leve med en langsommere computer. Det er også grunden til, at alle fra Pakistan, Indien osv. også kan være med på det internationale marked. Der er åbnet op for alle spillere, da det ikke kræver særlig meget for at komme med i spillet.

 

Du skal tænke på, at der findes folk i Indien, som også har lært sig selv at kode, så hvorfor skulle du ikke kunne? Nu tænker du sikkert, at du gerne vil tjene flere penge end dem, og det forstår vi da også godt. Men her har du en fordel, som vi kommer tilbage til lige om lidt.

 

Hvis du ikke har en computer lige nu og gerne vil i gang så lån penge af dine venner eller her. For du kommer i hvert fald ikke videre uden en computer.

Køb et kursus

Der findes masser af kurser, som stort set ikke koster noget. Du kan få under 1000 kr. lære at kode, og så er du sådan set i gang. Det er muligt, at du ikke er verdens bedste. Hemmeligheden er, at du tilbyder din arbejdskraft alle steder, og når nogle vælger at benytte dig, må du bruge længere tid i starten på at lære at kode i det sprog.

 

På den måde udvikler dig dig hele tiden, og du bliver bedre og bedre til dit job. Det handler i sidste ende om, at du kan acceptere, at du har plads til forbedring. Hvis du kan acceptere det, skal det hele nok gå.

Vi forstår andre fra vesten

I Indien, Pakistan, Kina osv. skal du kommunikere til dem på en anden måde, end vi er vant til. Det betyder, at du som dansker har en fordel, at det er lettere for amerikanere osv. at forstå dig.

 

Vi tænker ikke på dit engelsk, her er de fleste fra Indien lige så gode. Det handler om at forstå den måde, som andre fra vesten tænker på. I Asien skal man nogle gange forklare ned i mindste detalje, hvordan de skal arbejde.

 

Det er vi ikke vant til i vesten, da vi forventer, at man selv kan beslutte mange ting. Det er ikke, fordi de er dumme i Asien, men de har blot en anden måde at arbejde på. Det giver dig en fordel, så hvis du acceptere ikke at tjene mange penge første år, så vil du helt sikkert få mange fordele i dit andet år som programmør.

 

Du kan altid starte med at hoppe ud i det, mens du arbejder på dit almindelige fuldtidsjob i Danmark, og så kan du altid opsige det, når du tjener flere penge på at være programmør.