En drengedrøm kan gå i opfyldelse, hvis man besøger det ikoniske fodboldstadion, Estadio Santiago Bernabeu i Madrid. Templet som de lokale madrilenere kalder det har fungeret som hjemmebane for Real Madrid Clube de Futbol siden 1947 og har været et frygtindgydende sted at spille for mange modstandere rundt omkring i verden. Bernabeus ry som et fort har da også medvirket til, at klubben aldrig har været nede og runde den næstbedste spanske række.

Bernabeu er siden sin opførelse i 1947 blevet renoveret et par gange for at udvide tilskuerkapaciteten, og kan i dag rumme op mod 85.000 tilskuere. Renovationerne har dog ikke fjernet den elegante charme, som stadionet altid har rummet over.

Billetter til Real Madrid varierer ofte i pris på grund af kampens vigtighedsfaktor, og hvor du befinder dig på stadion. Priserne svinger fra 65 euro til op imod 169 euro.

Idet billetterne er meget eftertragtede til Real Madrids hjemmekampe på grund af den massive og store fanskare, kan det oftest være utrolig svært at få fat i billetter til kampene.

Men uanset placering på stadion og kampens vigtighed, så får du alle de brillante fodboldspillere fra Real Madrid at se. Oplev for eksempel den portugisiske fodboldstjerne Cristiano Ronaldo i aktion, eller hans landsmand Pepe fuldføre helhjertede tacklinger. Lige meget hvad du er til, kan du opleve den unikke og sitrende atmosfære, der er forbundet med et besøg på et af Europas hyggeligste fodboldstadions.

Sammen med FC Barcelona og Manchester United besidder Real Madrid en af verdens største fanskare, når det kommer til fodbold. Holdet bliver fulgt intenst i alle verdenshjørner. Det kan man også se på Real Madrids markante værdi, da klubben er god for hele 3,3 milliarder euro.

real madrid

I løbet af klubbens hæderkronede historie har den formået at hive hele ni Champions League-trofæer i hus, og 32 La Liga-titler. Det taler næsten for sig selv, og det bevidner også bare, at vi her har at gøre med et af Europas mest traditionsrige, succesfuldeste og bedste – målt på de individuelle profilers formåen – hold.

Real Madrid er pr. dags dato Europas mest sejrrige klub. Hvis man tæller alle titlerne med rammer man faktisk omkring de 100 af slagsen. Ærkerivalerne har altid – lige siden den spæde begyndelse i 1902 – været forankret i spansk indenrigspolitik. Der er naturligvis tale om catalanske F.C. Barcelona, som enhver Real Madrid-fan af hele sit hjerte afskyr.

Det er ikke bare en kamp imellem de to klubber, når det såkaldte El Clasico fløjtes i gang, det er også et opgør imellem Spanien og Catalonien. Ønsker du billetter til denne kamp, skal du være ude i særdeles god tid, da der er rift om dem.

Real Madrid har altid været indprentet af det klassisk spanske, og har siden grundlæggelsen i 1902 båret hvide farver. Betegnelsen Real står på spansk for kongelig, og denne titel kunne den hvide del af Madrid bryste sig med fra cirka 1920, da Kong Alfonso den 8. gav dem retten til at benytte kongekronen på klubbens logo.