Alle har haft travlt med at undsige sig den gode, gamle filterkaffe, der både smagte grimt og oftest blev smidt ud, fordi de mange husholdninger på en person i vore dages singlekultur ikke kunne nå at konsumere kaffen, før den var kold. Men nu gør den klassiske kaffemaskine comeback!

For de fleste har for længst opdaget, at prisen på en kop kaffe er tårnhøj, når den brygges på en kapselmaskine – og at investeringen i en ordentlig, manuel espressomaskine og alt arbejdet for at brygge en enkelt kop kaffe eller to på den måde, slet ikke står mål med resultatet.

rocket_cellini_classic_web

Rocket Cellini Classic – det er en espressomaskine, ikke kontrolpanelet i en rumraket!

Det er ellers både mandigt – og måske en lille smule nørdet – at stå og rode med en manuel espressomaskine som f.eks. en Rocket Cellini Classic for at frembringe den helt perfekte kop espresso, cafe latte eller cappuccino. De mange greb, drejeknapper og andre indstillingsmuligheder kan ellers nok imponere og bringer mindelser om gamle science fiction-film fra 1930-erne og -40erne. Så ingen kan være i tvivl om, at det kræver sin mand at brygge noget drikkebart på sådan en svend.

Den perfekte kaffemaskine til én person

Men det er slut nu og det er det også med at hælde gammel kold kaffe ud, fordi den stod og blev bitter i termokanden eller fordi termokanden ikke holdt den varm længe nok. For siden sidste år har det været muligt at få en kaffemaskine, der kan brygge en enkelt kop kaffe.

Der sendte Moccamaster deres Moccamaster One på gaden i en række hippe og helt med på moden farver. Prisen var på højde med en almindelig Moccamaster, der kan brygge 10 kopper kaffe, men langt under prisen på mange af de mere avancerede kapselmaskiner. Det var prisen pr. kop også – selv når vi regner strømforbruget med.

Men Moccamaster One blev ikke helt den succes, de havde regnet med og er i dag svær at få fat i. For stadig giver det bedre mening at købe den traditionelle Moccamaster kaffemaskine. Der får du den billigste pris pr. kop kaffe og Moccamaster brygger en hel kande hurtigere end nogen anden kaffemaskine på markedet – og den fås i lige så smarte farver som Moccamaster One.

Jagten på den gode kaffesmag

Endvidere leverer den traditionelle kaffemaskine en meget bedre kaffesmag end de tidligere så populære kapselmaskiner. For kaffemaskinen rammer den optimale bryggetemperatur på omkring 92 grader meget mere præcist.

Det passer perfekt med, at den gode kaffesmag er kommet i højsædet hos den yngre generation. De søger den rigtige kaffesmag og synes, at der er for meget automatsmag over kaffen fra en kapselmaskine. Samtidig er kaffemængden oftest beskeden og det hele er tit sovset ind i mælke- og kakaopulver, fordi kapselproducenterne forsøger at ramme smagen fra de populære cafe-kaffedrikke – og det gør de nogenlunde lige så præcist som et brev Nespresso.

Mere nørdede filterkaffemaskiner venter om hjørnet

Samtidig er der helt nye og næsten lige så nørdede kaffemaskiner som de manuelle espressomaskiner på vej ind på markedet. Her kan du både justere bryggetemperatur, vandgennemstrømning og mange andre detaljer.

De forventes at komme på markedet op til julehandlen i år og så snart vi har mulighed for det, vender vi tilbage med mere om disse spændende, nye kaffemaskiner.