Indholdet på denne side kan være sponsoreret indhold

Den 16 september lancerer Apple sit nyeste skud på stammen i form af en Iphone7 og en Iphone7 Plus, og verden venter i spænding. Det er tilfældet forud for hver lancering, men denne lancering er speciel, da den kommer i kølvandet på et skuffende regnskab, hvor salget af telefoner for første gang ikke var stigende.

Spørgsmålet er selvfølgelig, hvordan denne Iphone adskiller sig fra den forrige model, om det er værd at udskifte 6’eren med den nye 7’er. Vi har lavet en guide til 5 forbedringer, der er lavet på den nye Iphone 7, så du selv kan vurdere, om den er værd at investere i:

Større hukommelse, hastighed og batteritid

Den nye Iphone 7 og Iphone 7 Plus kommer med endnu mere hukommelse end den forrige, så du har plads til alle dine billeder, musik og indhold uden at det skal gå ud over hastigheden.

Den ny Iphone kan du købe med henholdsvis 32GB, 128GB og hele 256GB.

Desuden har de optimeret telefonens hastighed, så den er dobbelt så hurtig som Iphone 6.

Også batteritiden er forlænget med 2 timer for 7’eren, som nu har en batteritid på op til 14 timers taletid, og 10 dage i dvaletilstand, mens Iphone 7 Plus’ batteritid bliver forlænget med en time.

Prisen

Prisen på den nye Iphone ligger på niveau med Iphone 6, og du får derfor en betydelig bedre telefon til pengene, hvis du investere i den nyeste model fremfor en Iphone 6.  Dette har Apple gjort for at forhindre, at salget endnu engang stagnerer, når årets regnskab skal opgøres.

Har du brug for hjælp til finansieringen, kan du finde fordelagtige lån på lån-sammenligningssider som laan-service.dk og fair-laan.dk.

Forbedret kamera

Nu kan du udelukkende bruge din mobils kamera, når du skal på ferie, i stedet for at slæbe det store spejlreflekskameraer med. Apple har kræset for detaljerne og opgraderet kameraet, så du får en forbedret Optisk billedstabilisering og en mindre blændeåbning på f/1,8 i modsætning til 6’erens f/2,2. Jo mindre blændeåbning, jo mere lys får du på billedet, hvilket forbedre skarpheden og tager bedre billeder i mørke.

Derudover er der et objektiv med seks linser i kameraet og mens Iphone 6 kun havde et frontkamera på 1,3 MP og en opløsning på 8 MP, så har Iphone 7 et 12 MP kamera med 5x digitalt zoom og 6 linser og et objektiv.

Iphone 7 Plus har desuden fået to kameraoptikker, der kan bruges til at fokusere på henholdsvis nært og fjernt.

Vand og støvafvisende

Den nye Iphone er ligesom Apple Watch gjort vand- og støvafvisende. Derved går telefonen ikke i stykker ved at tabe den i vand eller få støv på sig, men telefonen kan stadigvæk ikke holde til længere ophold under vandet, så undlad at tage den med på dykkerturen.

Trådløse hovedtelefoner

Noget helt nyt ved den nye Iphone er, at man har droppet jackstikket til hovedtelefonerne. I stedet er der en indgang ved lightningstikket i bunden af telefonen. Ved at trække lyden herigennem, er der mulighed for at trække mere avancerede hovedtelefoner og få en bedre lydoplevelse. I stedet for de obligatoriske earplugs, som man normalt får med sin Iphone, vil man i Oktober i stedet for kunne tilkøbe et sæt trådløse hovedtelefoner, der har 5 timers batteritid, før de skal oplades i en medfølgende æske.

En ny homeknap

De fleste, der har haft en Iphone, kan nikke genkendende til, at home knappen ofte er den, der går i stykker først og må sendes til reparation. Dette har Apple denne gang gjort noget ved, ved simpelthen at fjerne knappen og i stedet for udstyret home knappen med en trykfølsom touch-id-sensor.