Hovedtelefoner, høretelefoner, hørebøffer…. Hvad hedder de egentligt

Hovedtelefoner, høretelefoner, hørebøffer…. Hvad hedder de egentligt

Med de rigtige hovedtelefoner skal man høre meget før ørene falder af. Hvis man tænker lidt på ordet så h-o-v-e-d-t-e-l-e-f-o-n-e-r, så siger ordet jo nærmest at det er telefoner man bruger med hovedet. Det er i sig selv et meget mærkeligt ord når man begynder at tænke nærmere over det.

Når vi skal se nærmere på ordet skal vi starte et sted, så lad os starte med at spørge hvorfor er det egentligt i flertal, det burde da være ental. Hvis vi drager en parallel den traditionelle telefon, så er det ental.

Der er ingen der siger ”Telefonerne ringer tager du dem???” den holder ikke, det kan vi sikkert godt blive enige om. Det hedder ”telefonen ringer tager du den???”.

Så hvis det skulle være rigtigt skulle det hedde hovedtelefon og ikke hovedtelefoner. Jeg ved at mange vil augmentere for at det skal være flertal fordi der er 2 højtalere, en til hver øre.

Men den holder ikke helt, for det første fordi hvis der bare skulle være noget logik i at blande ordet telefon end i ordet så er det fordi der er en mikrofon med i spil, ellers kan man jo ikke tale i høretelefonen, og hvis man kun kan høre og ikke 2 vejs kommunikere så er der kun tale om højtalere, og ikke en telefon.

Men hovedtelefoner er kun et af mange ord der bliver brugt fejlagtig om hvad der retmæssigt burde hedde ”højtalere der sidder direkte på bliver båret på hovedet og sidder direkte på ørene.

Hvis du vil læse mere om høretelefoner, hørebøffer headset eller hvad du ønsker at kalde højtalere der sidder direkte på bliver båret på hovedet og sidder direkte på ørene, så klik dig ind på headaudio.dk