Indholdet på denne side kan være sponsoreret indhold

Af Søren Lillesøe & Kave Bakhshpour

Hvert år i maj arrangerer foreningen Danske Ølentusiaster Ølfestival København, der for tiden afholdes i Lokomotivværkstedet. Et sted ude blandt de gamle banelegemer på DSB-grunden mellem det ægte Vesterbro og shoppingcentret Fisketorvet.

Netop placeringen siger noget om festivalen, der er gået fra en kultagtig status før i tiden til måske at være mere mainstream a la shoppingcentret på Kalvebod Brygge på den anden side af vejen. Trods det hele virker stort og kommercielt, består standhaverne stadig af et godt miks af mindre bryggerier, man ofte ikke finder i supermarkederne, og de noget større spillere på markedet.

Royal Unibrew, Bryggeriet Vestfyn (dem med øllene i Aldi) og Brooklyn (ejet af Carlsberg) var således også til stede på årets udgave af festivalen. Sammensætningen skaber høj stemning og udmærket mulighed for at gå på opdagelse i ukendt humle fra primært Danmark, men også tjekkisk og mellemøstlig øl var der udskænkning af.

Håndbryggere fra lokale steder har indimellem også en bod, og her må man tage hatten af for ærligheden. Den lokale ølsnedker fra Herlev måtte over for E-pressen erkende, at den skotske ale var blevet til en lambic (belgisk syrlig øl) i brygprocessen, og således kan man finde man sjove opdagelser med sine poletter i hånden år efter år.

Tre dage med øl

Festialen varede tre dage, men køen fredag eftermiddag var så lang, at man skulle tro, der ikke fandtes noget mere hot sådan en dag i maj i hovedstaden. Desværre blev det noget presset med pladsen i hallerne, men aldrig så trangt og varmt, at man følte sig som diskoteksgæst på Crazy Daisy.

De udsendte medarbejdere fra E-pressen følte sig generelt godt underholdt, men måtte også indrømme, at det ikke var blevet til så meget i fht. de foredrag, messen angiveligt bød på ifølge tunger i mængden.

Til gengæld var øllene hyggelige – IPA’erne hos Ugly Duck var især favorit som sidste år – og der var godt selskab, selvom lidt flere kvinder kunne efterlyses i gæstemængden. Vi giver i alt fire stjerner ud af fem mulige for de gode intentioner og skattene, man kan opdage på sådan en festival. Højt skum herfra!