Indholdet på denne side kan være sponsoreret indhold

Der er overaskende mange der, pga. den milde vinter, allerede nu har været i gang med græsslåningen i år. Det hænger naturligvis sammen med at græsarealerne er begyndt at vokse – og det er usædvanligt så tidligt på året.

En hård vinter indeholder både masser frost, sne og ikke mindst salt. Dette i en kombination er med til at skabe græsplæner der, på både kortere og længere sigt, vil/kan være fyldt med gullige områder.

I år har der indtil videre her ultimo januar været 1-2 snerydninger, hvorimod gennemsnittet for en hel sæson er 8. Dvs. vinteren på den del i år har været relativt mild og dermed har mange græsplæner undgået de gullige, smattede områder men faktisk fremstår grønne … og nogle er faktisk i vækst og vokser. Med den korrekte haveservice er du sikret de grønne arealers ve og vel de næste par måneder …

Haveservice finder også sted i januar

Ovenstående er blot et eksempel på en del af haven, der opfører sig usædvanligt denne sæson, sammenlignet med andre. Januar er ikke den store måned for haveservice, men der er alligevel nogle få ting i haven, du kan foretage dig eller sætte et professionelt firma på området til.

Tro det eller ej – de har også kunder og ting at ordne om vinteren, især på erhvervsarealer og i boligforeningers gårde inde i byen er der travlt ifølge firmaet Grønt & Hvidt, der er specialister i haveservice.

Beskæring, beskæring og atter beskæring kan du gi’ dig til denne vinter. Så sikrer du både et godt resultat nu og her, men også fremover. Tjek alle dine træer for visne grene, især på frugttræer, og få dem væk. Dette kan være med til at nyskud allerede kan titte frem i januar, og så er der også det visuelle … et træ ser bare bedre ud uden visne grene.

Sne knækker grene

Sneen er faldet meget lokalt de sidste par dage, men er du i områder hvor det sner meget, så få fjernet sneen fra dine planter. Ligesom med græsset, så kan større mængder sne og frost
ødelægge planterne ved eksempelvis at knække de sunde, raske grene.

Selvom det er januar, skal der foretages haveservice, og specielt når vejret er så ”mildt”.