Forandring fryder, som man siger. Forandringer er en vigtig del af vores samfund, men de kan også være skræmmende. Forandringerne vælter i disse år ind over os og det kan sommetider være svært, at følge med. Hvis vi skal udvikle os i generel forstand, så kræver det forandringer og ændringer af vaner. Vores hjerne elsker vaner, fordi de ikke kræver så meget energi og tanke. Vaner giver os en følelse af tryghed, fordi vi gør det vi altid har gjort. At bryde disse vaner kan være hårdt og skræmmende, men det er en nødvendighed.

Vi skal være omstillingsparate og klar til forandringer

I en tid med så mange forandringer er det vigtigt, at vi er omstillingsparate og klar til at tage imod forandringerne. ”Når vi lever i en forandrende tid må vi som minimum være parate da vi ellers helt ryger af sporet både som mennesker, virksomheder og arbejdspladser” – Sådan skriver ekspert i forandringer og vanebrydning, Torben Wiese, på hans side Habitmanager.com om forandringer.

Læs mere om forandringer hos Habitmanager

Danskerne er meget præget af vaner, men vi har også vist at vi sagtens kan bryde dem. Særligt danske virksomheder har i mange år været gode til, at bruge forandringerne til noget positivt og på den måde skabe vækst. Det har både været forandringer i forhold til produkter, men i høj grad også i organisationen. Tidligere havde kvinder f.eks. ingenting at skulle have sagt i de danske virksomheder, men i dag er mange topposter faktisk besat af kvinder. Vores store fokus på innovation er f.eks. også et resultat af de forandringer vi oplever i datidens samfund – vi vil nemlig helst være på forkant med forandringerne, så de ikke overrasker os når de indtræffer.

Den teknologiske udvikling har også bragt en hel del forandringer med sig. Teknologien er et fantastisk eksempel på, at forandringer faktisk ikke er så skræmmende som nogen går og tror. I dag har de fleste mennesker taget den nye teknologi til sig og i Danmark har det haft stor betydning for samfundet. Vi har været på forkant med udviklingen og det har bl.a. betydet, at vores samfund og økonomi har udviklet sig i en meget positiv retning.

Du kan booke foredrag direkte fra Torben Wiese her

Billede fra imallvirtual.com