Fodbold er verdens mest populære sport målt på antal udøvere. Stort set hele verden er optaget af dette fantastiske spil, og heldigvis behøver du ikke være professionel for at udøve det. Vigtigt er det dog, at du har de rette støvler og generelt det rigtige udstyr, når du folder dig ud på diverse stadions, haver, gårdspladser etc. Derfor har vi lavet denne fodboldudstyrsguide til dig.

Det er ikke lige til at se det, hvis man ikke ved det – men du ved det selv. Du er forelsket. I et spil. Navnet er ”fodbold”, og du er langt fra den eneste, der er faldet for det. Flere hundrede millioner drenge og piger, mænd og kvinder, verden over har set det samme lys i spillet, som du har. Passionen for sporten er uslukkelig, og særligt når du ser dit favorithold spille i fjernsynet, får du lyst til at selv at snøre støvlerne og komme ud på grønsværen og vise dine evner. For rigtig mange fodboldspillere og -fanatikere er dette ikke noget, der går væk med årene. Det vil altid krible lidt i dig, uanset om du er junior- eller seniorspiller.

 

Om du blot spiller engang imellem, når det kribler for meget i dig, eller om du spiller ugentligt i en klub, så skal du selvfølgelig have et par ordentlige fodboldstøvler. I den sammenhæng vil vi her komme med nogle råd og overvejelser, du bør gøre dig, når du skal købe nyt fodboldudstyr.

Fodboldstøvler: Fundamentet for enhver fodboldspiller

Når du skal vælge dig et par nye fodboldstøvler, er det ikke nok bare at klikke ind på den første og bedste hjemmeside og bestille et vilkårligt par. Ej heller at gå ind i en tilfældig sportsbutik og rive de nærmeste støvler ned fra hylden. Du skylder dig selv at sætte dig lidt mere ind i, hvad du har brug for.

 

Vil du for eksempel gerne kunne skyde så hårdt som muligt? Eller går du måske mere op i, at dine støvler vejer lige så lidt som en fjer? Uanset hvad der er vigtigst for dig, så burde du helt sikkert se denne fodboldstøvleguide, hvor du blandt andet i en kort video kan få syn for sagn om, hvilke støvler du kan sparke hårdest med.

 

Herudover kommer guiden også med kompetente bud på, hvilke modeller du bør vælge at spille i, alt efter hvilen position på banen du bestrider. Det er med andre ord en meget grundig guide, men når det kommer til fodbold og udstyret hertil, kan det næsten ikke blive grundigt nok.

fodboldstøvler

 

De primære mærker i guiden er Adidas, Puma og Nike, som alle hører til den absolutte verdenselite indenfor fodboldstøvler og sportsudstyr generelt. Det er i den sammenhæng heller ikke tilfældigt, at Nike er sponsor for nogle af verdens største fodboldspillere, fodboldklubber og sportsstjerner generelt.

 

Verdens bedste fodboldspiller anno 2016, Cristiano Ronaldo, har således tegnet en livstidskontrakt med det verdenskendte amerikanske sportsmærke. Det betyder, at portugiseren altid og uden undtagelse spiller med fodboldstøvler lavet af Nike.

 

Nike

Ronaldo er som hentydet langt fra den eneste professionelle fodboldspiller, der bruger Nike. FC Barcelonas brasilianske superstjerne Neymar, Liverpools Coutinho, Wayne Rooney fra Manchester United og Sergio Ramos fra Kongeklubben Real Madrid er blot et meget lille udkast af andre superstjerner, der foretrækker Nike.

 

Adidas

De to tyske sportsmærkegiganter Adidas og Puma kan i den grad også lege med. Førstnævnte er således sponsor for Lionel Messi, der fem gange har vundet Balon d’Or, som er beviset for at være verdens bedste fodboldspiller i et givent år.

 

Foruden den argentinske troldmand kan også nævnes spillere som superstjernen Gareth Bale fra Real Madrid samt den tidligere FC Barcelona-spiller Xavi Hernández. Slutteligt også den nuværende FC Barcelona-spiller Luis Suárez.

 

Puma

Puma har spillere som den argentinske landsholdsspiller Sergio ”Kun” Agüero og andre stjerner såsom Yaya Touré, Mario Balotelli, Gianluigi Donnarumma, Gianluigi Buffon, Marco Reus, Olivier Giroud og Cesc Fàbregas i stalden.

 

Det er med andre ord de allerbedste og største stjerner i verden, som disse brands leverer fodboldstøvler til. Heldigvis for dig og mange andre laver de også fodboldstøvler til folk, der ikke er professionelle. Dermed er der ingen undskyldning for ikke at gå op i sine fodboldstøvler.

 

Fodboldmål: Det, som det hele handler om

Det er bestemt prisværdigt at gå op i sine fodboldstøvler. Men hvis ikke der er et mål til at sparke bolden ind i, så kan det hele være lige meget. Mål er det, som hele spillet handler om, og uden dem ville der ikke være noget fodboldspil. Mål er det, der afgør kampene og som i sidste ende er med til at skabe historien om legenderne og de store kampe.

 

Selvom der nok ikke bliver skrevet ret meget fodboldhistorie eller lignende ved at spille i baghaven eller i fritidsordningen, så ændrer det ikke på, at der selvfølgelig skal være et par mål. I den sammenhæng burde du tage at kaste et blik på denne oversigt over fodboldmål. Her er der et yderst solidt udvalg af fodboldmål i flere forskellige størrelser, prisklasser og materiale.

 

fodboldmål

Foruden de mere stationære mål finder du også de supersmarte mobile af slagsen, som børn og voksne i alle aldre nemt og bekvemt kan tage med sig over det hele. Således kan en græsplæne, en mark, en baggård og så videre altid hurtigt blive forvandlet til en fodboldbane.

 

Fodboldstrømper: Undervurder ikke vigtigheden!

Et par fodboldstrømper skal bare være lange nok, og så skal de være i den rigtige farve. Sådan tænker rigtig mange om dette fodboldudstyr. Virkeligheden er dog den, at strømperne har flere vigtige funktioner, og det er bestemt ikke ligegyldigt, hvilket par du vælger, hvis du skal skabe den bedste kontakt mellem dig, fodboldstøvlerne og bolden.

 

Det er blandt andet vigtigt, at du anskaffer et par strømper, der ikke sidder for stramt om benene på dig, så din blodtilførsel stoppes. Samtidig må de heller ikke være så slappe, at de falder ned.

 

Herudover er det slet ikke nogen dum idé at spille i et par fodboldstrømper, der støtter godt op om din ankel og som samtidig holder dine fødder tør fra sved. Se desuden denne gode guide til fodboldstrømper for at få endnu mere viden herom. Det kan godt betale sig!

 

Fodboldtrøjen: Her sender du et signal!

Der er altid et budskab forbundet med en fodboldtrøje. Hvad enten du trækker fodboldtrøjen fra din lokale klub nedover hovedet, eller om du ifører dig en trøje fra for eksempel en Premier League-klub, så viser du omverden, hvor du hører til, og/eller hvem du holder med.

fodboldtrøjer

Fodbold er i høj grad forbundet med følelser, og når du for eksempel render rundt og spiller i en Chelsea-trøje på den lokale fodboldbane, viser du dit tilhørsforhold. Det er selvfølgelig ikke alle, der deler passionen for netop din yndlingsklub, men for dem, der gør, vil du helt sikkert modtage et anerkende blik og måske endda få nye bekendtskaber herigennem.

 

En fodboldtrøje er i sagens natur ikke livsnødvendig for at kunne spille fodbold. Men den har en masse symbolik i sig, som de færreste fodboldfans og –spillere ville være foruden. I jagten på din næste fodboldtrøje kunne du med rette kaste et blik på denne prissammenligningsside, hvor du hurtigt og nemt kan få dig et overblik over, hvor du billigst kan få fingrene i netop din yndlingstrøje. Således finder du både trøjer fra Premier League, La Liga og Superligaen.

 

Det komplette sæt af fodboldudstyr

Vi har nu taget dig gennem en guide til, hvor og hvordan du bør udstyre dig selv med fodboldudstyr. Én af kernerne i det hele er desuden, at du altid skal søge at ramme dit niveau. Det skal forstås på den måde, at hvis du kun har i sinde at spille lidt fodbold i haven fra tid til anden, så skal du ikke investere i et par fodboldstøvler til flere tusinde kroner. Her vil det være helt fint, hvis du kan finde noget i en lavere prisklasse.

 

Spiller du omvendt i en klub, hvor du måske træner 2-4 gange om ugen, og samtidig har en kamp i hver weekend, så bør du med rette overveje, om du ikke skal sætte nogle flere sejl ind på at få et par kvalitetsfodboldstøvler. Disse kunne meget vel være fra et af verdens tre førende mærker indenfor sportsudstyr Adidas, Nike eller Puma.

 

Fordelen ved selv at have et par mål stående i haven er, at du eller børnene altid har muligheden for at spille og træne. Det er langt fra alle, der bor et stenkast fra en fodboldbane. Så det er bestemt belejligt med et par mål lige ved hånden. Fylder de stationære mål for meget i haven, kan der som nævnt rådes bod på dette ved at anskaffe sig et sæt af de transportable, som nemt og hurtigt kan klappes sammen.

 

Med ovenstående udstyr samt et par ordentlige fodboldstrømper og en spillertrøje fra din favoritklub bliver du ikke mere klar til at spille. Nu er det blot at vise dine evner og lade fødderne tale, som man siger i fodboldverden.

 

Så kom ud af starthullerne, få strammet snøren, træk trøjen nedover hovedet og få så vist, hvad du dur til!