Indholdet på denne side kan være sponsoreret indhold

350 danskere bliver hvert år syge på grund af for lidt motion, og hver tredje af os bevæger sig for lidt ifølge myndighedernes anbefalinger. Det skal der gøres noget ved, og for at sætte fokus på sundheden har Fitness World doneret 655.410 kroner til Kræftens Bekæmpelse.

”Motion er sundt, da adrenalin aktiverer immunforsvarscellerne i blodbanen og dermed kan bekæmpe sygdomme som cancer. Vi vil gerne sætte sundheden i centrum og være med til at sikre, at der kommer mere forskning i kræft fremover til gavn for alle,” siger Steen Albrechtslund, direktør i Fitness World.

Pengene er doneret gennem en kampagne på en uge i foråret, hvor alle nye tilmeldinger i centrene udløste 100 kroner til Kræftens Bekæmpelse. Statistikken viser, at flere mænd får kræft end kvinder og har en dårligere 5-års overlevelseschance – hver eneste dag rammes 48 mænd af cancer!

Fitness Worlds egne medarbejdere har også hjulpet til med at køre penge hjem på motionscykler, hvor hver trampet kilometer resulterede i 50 støttekroner.

”Vi har en tradition for at støtte et velgørende projekt en gang om året og har sat handling bag ordene. I år kunne medarbejderne tilbringe en del af arbejdsdagen på cykelsadlen i den gode sags tjeneste. Udover færre sygedage giver det potentielt et bedre sammenhold og god stemning blandt personalet,” fortæller Steen Albrechtslund.

Øget fokus på mænd

De 655.410 kroner er efter aftale gået ubeskåret til Kræftens Bekæmpelses tiltag ”Mand, det nytter”, der bl.a. sætter fokus på kræftforskning i relation til mænd. Sidste år brugte foreningen omkring 23 mio. kr. på forskning og patientstøtte i relation til mænd. Heriblandt forskning inden for behandling af tyktarm- og endetarmskræft samt tre projekter, der omhandler prostatakræft.

Kræftens Bekæmpelse udtrykker stor tilfredshed med resultatet, som man primært kan takke Fitness Worlds mange nye medlemmer for.

”Det er et rigtig flot beløb blandt firmakampagnerne, især når man ser på den korte indsamlingsperiode. Typisk kører sådan noget over seks uger, så er vi er rigtig tilfredse med resultatet,” udtaler seniorprojektleder Birgitte Strand fra Kræftens Bekæmpelse.