Vintervejret er på vej, og det er tid til at færdiggøre haveprojektet, som har ventet på sig i flere måneder.

 

Vi er på vej ind i november måned og kulden slår hårdt. Det betyder også, at der ikke går længe før sneen falder og frosten viser sig. Som boligejer betyder det, at haveprojekterne snart skal færdiggøres, ellers må de stå på ventelisten endnu flere måneder.

 

Det bliver nemlig nemt sendt i glemmebogen eller sat til side, når man har planlagt at skulle i gennem større haveprojekter. Det kan være, at nye fliser skal lægges, hækken skal klippes og ukrudtet skal fjernes. Men når først sneen har dækket havens kvadratmetre af, så er det umuligt at gennemføre. Derfor er det ved at være sidste udkald.

 

Få lagt dit puzzlespil

Fliserne har hobet sig op og har været stablet på en fast plads i haven. De gamle fliser er slidte og trænger til at blive skiftet, men overskuddet har ikke været tilstede. Men snart dækker den hvide sne dem til, og det gør det altså svært at få skiftet dem ud. Det er derfor vigtigt, at dit fliseprojekt bliver færdiggjort inden frostgraderne for alvor træder ind.

 

Hvis først frosten og sneen har sat sig, så er det svært at rive de slidte og triste fliser op og udskifte dem med de nye og nydelige. Og bliver opgaven først rykket til efter vinter, går der lang tid før du kan nyde synet af en flot flisebelagt terrasse.

 

Du kan derfor med fordel tage kontakt til det nærmeste flisecenter, der kan tilbyde at lægge dine fliser med en hjælpende og professionel hånd.

 

Har du ikke nye fliser liggende, men ønsker du et nyt og friskt look til terrassen inden jul, så find fliser her.

 

Er du også i tvivl om, hvilke fliser du skal vælge, så giver Næstved Flisecenter gerne rådgivning.

 

-Vi hjælper med at finde frem til de rigtige produkter og sikrer, at den tekniske dokumentation for alle materialer er tilgængelig, lyder det fra flisecentret.

 

Når fliserne er lagt, kan du ellers gøre terrassen vinterklar. Det er en god idé at få fjernet havemøblerne, og du kan strå salt over dine nybelagte fliser, så det ikke bliver glat. Saltet hjælper også mod ukrudt mellem fliserne.

 

Sørg for et efterårsklip

Ligesom vi mennesker har brug for at få trimmet håret ind i mellem, så ser haven også mere præsentabel ud, når hækken og græsset er klippet. Det er naturligvis mest i det sene forår og den varme sommer, hvor det er synligt. Men det er også vigtigt, at efterårsklipningen bliver udført. Når sneen lægger sig på græsplanen og tvinger hækken i knæ, så får hverken hækken eller græsset det sol, der skal til for, at det gror. Det gør altså, at du med en omhyggelig efterårstrimning kan sørge for, at når du kommer på den anden side af vinterkulden, kan slippe for at klippe hæk og slå græs som det første. I stedet kan du nyde forårets mange farver i haven, mens du får lavet en masse andre opgaver i huset.

 

Når det så er sagt, er det vigtigt, at efterårsklippet bliver udført korrekt. Du kan nemlig sende din græsplæne godt på juleferie ved at slå det, men for at undgå at ødelægge den, så må du ikke klippe græsset kortere end 4 cm. Du kan med fordel også fjerne løse blade og mos.

 

Service om vinteren

Selvom sne og frost har lagt sig, når vinteren falder ind. Så er det ikke slut med at vedligeholde din bolig udendørs. For at dine udearealer ikke tager skade i vintermånederne er det vigtigt, at du får ryddet sne af vejen og saltet terrasse og indkørsel jævnligt.

 

En ordentlig vinterservice skal prioriteres. Det skaber sikkerhed både for dig og alle dem der færdes omkring din bolig. Hvis du ikke er så vild med at gribe sneskraberen, når de hårde og snerige dage træder ind ad døren. Så kan det være en fordel for dig at aftale med din boligforening at få hjælp til udendørs vinterservice. Det er nemlig din pligt at rydde sne og sikre din boligs udendørsarealer mod glat føre.

 

Vinterservice.dk er et af de førende virksomheder, som beskæftiger sig med vintervejr. Hvis din boligforening overvejer at få professionel hjælp til den pligtige vinterservice, så står Vinterservice klar.

 

Vi er din trofaste partner gennem de lange vintre og der er ikke den opgave, der er for stor for os, hvad enten du ønsker snerydning til din virksomhed, andelsforening, ejerforening eller din grundejerforening

 

Det er altså vigtigt for dig og din bolig, at dine hobby- og haveprojekter bliver ordnet inden vinter. Hvis du ikke har overskuddet eller tiden til at få det gjort, så er det altså muligt at få professionel hjælp.

 

Du kan finde flere guides til din have her.