Indholdet på denne side kan være sponsoreret indhold

Euro-kursen kan være svært hurtigt at omregne i hovedet. Hvis du følger bare en lille smule med i EU-politik, er du nok klar over de mange sager der er omkring EU’s forbrug af penge – eller som mange vælger at sige det: Frås med pengene.

Det er især manglen på, at nogen i EU går ind og tager ansvar for tingene, der ofte leder til, at alt for mange penge siver ud gennem EU til ganske unødvendige ting. Hvad der dog kan være svært at forholde sig til, er de store beløb i Euro, som der ofte bliver refereret til i nyhedsudsendelserne og i aviserne. Ved hjælp af en ny og enormt enkel valutaomregner, kan du dog hurtigt omregne beløbet til danske kroner. Så får du et beløb, du nemmere kan forholde dig til.

Fra Euro kurs til danske kroner

Det lyder næsten som skræmmehistorier i medierne, men den er god nok: Der bliver frådset med pengene i EU. Hvis du er til indviklet læsning, så kan du selv læse budgettet og hvad alle pengene i EU bliver brugt på, samt se det årlige regnskab på EU’s egen hjemmeside, men det er også rigeligt blot at følge med i medierne.

Her bliver det ene store tal i Euro efter det andet slynget ud, og selvom der ikke er nogen tvivl om, at det er store beløb, så kan det ofte være en abstrakt størrelse at forholde sig til. Med denne valutaomregner fra Lunarway kan du nemt omregne fra Euro kurs til danske kroner, for at opnå et endnu bedre billede af, hvad det er der foregår dernede i EU.

Valutaomregneren bliver konstant opdateret, så du får den nyeste kurs, og så er den enkel at bruge. Når du indtaster Euro kursen i boksen, vil du i løbet af nul komma fem se beløbet i danske kroner. Det kan selvfølgelig være et skræmmende beløb, der kommer frem, især fordi det er dig som dansk skatteborger, der dybest set står og ser på, at dine pengene bliver sløset væk for øjnene af dig.

Pengeforbruget i EU

Som dansk statsborger betaler du skat til staten, og en del af disse penge går til EU, som Danmark jo har været medlem af siden 1972. Der har gennem de seneste år været rigtig mange sager omkring pengespild, fråds og korruption i EU, og det er jo i bund og grund dine penge, der går til spilde.

Bl.a. har der været rejst stor kritik af EU’s egen tv-kanal, som stort set ikke har nogen seere og af EU-medlemmernes mange årlige rejser mellem Strasbourg og Bruxelles, som ofte foregår på business-class, og som udover transport også sluger masser af penge i arbejdstid, overnatninger og mad.

En anden større sag, som er aktuel lige for tiden, er DF’s brug af EU-støttemidler, som bl.a. tæller underholdning, julehæfter og drinks. Dette er blot få af mange ting, som EU’s støttemidler efter sigende går til hvert evigt eneste år, og det løber hurtigt op i alt for mange euros.

Så når du fremover hører om pengespild i EU – hvilket der uundgåeligt vil komme flere nyheder omkring – kan du hurtigt omregne beløbet fra Euro til danske kroner, og få et reelt billede af omfanget.

Lige på Europas grænser spiller tyrkiske lira en faktor

Lige som Danmark endnu ikke har valgt at bruge Euro, så har Tyrkiet også en anden valuta end Euro. Tyrkiets valuta kaldes tyrkiske lira og du kan finde kursen på tyrkiske lira lige her. En af de store spørgsmål er, hvordan det vil påvirke Euro kursen hvis Tyrkiet en dag bliver optaget i EU. De fleste tror det vil styrke den europæiske valuta, men der har også været kritiske ryster, der mener det kan skabe ustabilitet.

tyrkiske liras indvirkning på euro