Bitcoins og andre former for kryptovaluta adskiller sig fra de øvrige gængse valutaer på flere måder. For det første er de virtuelle, det vil sige at de kun findes digitalt. Der er ingen mønter eller sedler i fysik form, som vi kender det fra øvrige valutaer.

Desuden er bitcoin fuldstændig uafhængig af nogen form for regulerende instanser. Det rejser spørgsmålet om, hvorvidt der egentlig er tale om en rigtig valuta, eller om det bare er helt fiktivt.

Hvad kan bitcoins bruges til?

Selv om kryptovaluta er af en anden karakter end almindelige valutaer, så kan der både handles med dem på børserne og handles for dem i visse butikker.

De fleste transaktioner, der foregår med bitcoins, sker på nettet, men der findes også flere butikker verden over, som accepterer bitcoins som betalingsmiddel på linje med både kontanter og betaling med kort.

I Danmark findes der på nuværende tidspunkt omkring 50 fysiske butikker, der tager imod bitcoins som betalingsmiddel. På verdensplan drejer det sig om flere end 12.000 butikker, der uden problemer tager imod bitcoins.

Tendensen er stigende, og vi vil måske snart se endnu flere butikker, hvor BTC (bitcoin) kan bruges til at betale for varerne med. Det kan være både fysiske butikker og webshops. Hvordan det vil gå med den udvikling, det vil fremtiden afgøre.

Kan der investeres i bitcoin?

Ligesom det er almindeligt brugt at handle med andre landes valutaer og dermed udnytte bevægelserne i deres kurser, så er det også muligt at gøre det samme med digitale valutaer. Når kursen er lav, kan du med fordel købe valuta og så efterfølgende sælge dem igen med fortjeneste, når kurserne stiger igen.

Således kan du også opkøbe bitcoins og sælge dem igen på et senere tidspunkt, når kurserne er gunstige.

Den eneste forskel i den henseende på en digital valuta og en traditionel valuta er, at en kryptovaluta kun eksisterer online. Desuden er bitcoin en helt uafhængig valuta, som ikke er under administration af en bank, en stat, en virksomhed eller nogen anden form for formynder.

Kryptovalutaens udsving på kursen er derfor kun afhængig af udbud og efterspørgsel. Det kan være vanskeligt at forudsige, hvordan kurserne vil bevæge sig, men det er jo også gældende for almindelige valutaer. Det er måske bare sværere i forhold til kryptovalutaer, netop fordi de ikke bliver reguleret noget sted fra.

Men det er bestemt muligt at investere i bitcoin.