Indholdet på denne side kan være sponsoreret indhold

Bitcoins er en internet skabt valuta, der kan bruges til at betale med og til opbevarelse af værdi. Det er dertil også verdens største decentrale valuta, hvilket vil sige at der ikke er nogen organisation som bestemmer over bitcoins. Dette gør også at det er en online valuta, der ikke kan lukkes ned. Tilliden til bitcoins er gennem de seneste år også blevet så stor, at den samlede markedsværdi ligger på over 6 milliarder kr., så drømmer du også om at komme ind i verdenen med bitcoins, så er der her en lille guide med gode råd, der kan hjælpe dig godt på vej.

Kendetegn ved bitcoins

Måden man overfører penge på vha. bitcoins er helt unik, men der er dog en række kendetegn, som let kan genkendes og som for nybegyndere, kan give et indblik i, hvorfor det kan være spændende at investerer i bitcoins. F.eks. er et kendetegn, at man ikke kan trække en betaling tilbage, hvilket for nogle er utrolig smart. Er en genstand f.eks. blevet købt med et stjålent kort, kan man risikere ikke at modtage penge, hvorimod bitcoins bliver sendt og modtaget med det samme uden mulighed for at trække dem tilbage.

Decentralt og globalt

En anden ting der gør bitcoins så populært er, at det er decentralt og globalt, så ingen kan bestemme over, hvem der må have en konto og hvem der får lov at bruge det, i modsætning til en bank. Det kræver dog at man har adgang til internettet, da systemet jo er internetbaseret. Til gengæld er det også sikkert i den forstand, at systemet ikke kan lukkes ned, da der jo ikke er nogen fast organisation der ejer bitcoins, og derfor kan beslutte sig for at lukke det ned.

Omkostningerne er små

Dejligt er det også, at overførelser med bitcoins sker med det samme og uden de helt store gebyrer, sådan som man ellers ser det med betalinger, der skal overføres på tværs af landegrænser. For disse transaktionsomkostninger gælder nemlig nogle lidt andre regler, når man benytter bitcoins. Dette gør også at det som en online valuta er smart til rejsen, da man så undgår omkostningerne ved betalingsoverførelser.

Sporing

Det kan både ses som noget godt og som noget dårligt, at bitcoins heller ikke kan spores. Især for dem der er trætte af, at vi lever i et samfund, hvor der er overvågning overalt, er det rart at kunne sende og modtage penge udenom denne overvågning, så man kan vedligeholde sit eget privatliv. Bitcoins anonymitet er derfor også noget der tiltrækker mange kunder, da de så både kan modtage og sende penge uden at det kan blive sporet tilbage til dem selv.

Kom i gang

Lyder dette også som noget du gerne vi i gang med, så kan du begynder at investerer i bitcoins, ved først at vælge om du vil handle med de store, udenlandske børser eller om du hellere vil holde dig til det nationale. Her er det godt at vide, at man, når man handler hos de store og udenlandske børser, kan købe bitcoins billigst. Dette kan dog godt tage lidt tid, da der er mange betalinger der skal igennem det samme system. Skal betalingen gå hurtigt, er det derfor bedre at vælge de danske vekselerere, da man så straks kan lave en overførsel, fx hos Coinbox.dk. Dette er dog en smule dyrere.

Har du svært ved at komme i gang, kan du også finde informationer på nettet eller ved hjælp af f.eks. YouTube, hvis du er en person der bedre kan lide at få tingene forklaret visuelt. Læs mere om bitcoin her, hvis du til gengæld bare gerne vil have en hurtig gennemgang.

Vær opmærksom

Det er selvfølgelig ikke en 100 % sikker og risikofri måde at handle på og der er derfor nogle ting, som er godt at være opmærksom på.

F.eks. er det dit eget ansvar at passe på dine investeringer, da bitcoins ikke er reguleret og derfor kan gå rundt om landegrænser og økonomiske systemer. Når du har købt bitcoins, er det derfor dit eget ansvar at passe på dem, da du ikke kan få erstatning, og som sagt er de også sporingsfri og anonyme. Tag derfor dine forholdsregler, og vær opmærksom på almen digital sikkerhed, da dette kan holde dig sikker et godt stykke hen ad vejen.

Ved du ikke så meget om denne sikkerhed, kan du også let læse mere om det på nettet og rimelig hurtigt finde ud af, hvordan du kan opbevare ting digitalt men sikkert. F.eks. kan man købe sig til noget der minder om et USB-stik, til at have sine bitcoins på, så de ikke ligger direkte på din pc. En anden forholdsregel, der især er god til begyndere, er aldrig at investerer flere penge end du kan bære at miste da du så også føler dig mere sikker ved at bruge det.