Husker du Meyer fra Huset på Christianshavn? Som bestyrelsesmedlem i en boligforening er der rigeligt med forpligtelser og den daglige vedligeholdelse er unægtelig en af de vigtige! Om det drejer sig om lejlighedsvis trappevask, behandling af skimmelsvamp, en gårdmand til udearealerne eller en fast tilknyttet vicevært, så er det afgørende at vælge den rigtige til opgaven.

Foråret er endelig kommet til Danmark og vi nyder alle sammen den varme sol og de lange aftener.
Men med sommeren og varmen kommer også alt ukrudtet, græsset der skal slås og så videre. Samtidig gør det forhåbentligt varmere vejr det muligt at begynde på nogle af alle de udendørs vedligeholdelsesopgaver, som også skal klares, hvis I ikke skal ende med at bo i en grim og faldefærdig boligforening.

 

Så har I ikke allerede en aftale med et firma om pasning af udendørsarealerne og nogen til at foretage de nødvendige reparationer, er det på høje tid at få gjort noget ved sagen.

Den rigtige mand til opgaven!

Ejendomsservice er en opgave, der oftest bliver varetaget af den første og den bedste, som byder ind på opgaven. I mange har år der været en tendens til at dumpe prisen, og i langt de fleste tilfælde følger kvaliteten desværre med.

Løsningen skal naturligvis tilgodese jeres forenings aktuelle behov, men det er også vigtigt at tænke fremad. En løsning hvor personlig service samt en god pris går hånd i hånd, er altid at foretrække. Samt et godt forhold til ejendommens beboere.

Tænk igen på den morsyge og excentriske ejendomsadministrator Meyer. Han kender alle i opgangen, og hjælper gerne med indkøb af lørdagskyllingen. Han tager også uden tøven en grøn Tuborg fra Rottehullet sammen med resten af slænget, når fyraftenen nærmer sig, og fejekosten er sat væk.

Ganske vidst er lørdagskyllinger og kolde øl ikke en del af arbejdsbeskrivelsen for ejendomsservice i dag. Men personlig service og et unikt kendskab til beboerne og deres dagligdag, er noget, der altid er populært.

Indhent altid minimum 3 tilbud

Men selv om god kemi er vigtig, er det især nok prisen, der er interessant for jer, når I skal vælge ny leverandør af ejendomsservice i jeres boligforening.

Her er det vigtigt, at I som minimum indhenter 3 tilbud fra lige så mange forskellige firmaer. For selv om branchen er kendt for at underbyde hinanden, er det vigtigt, at I får et retvisende indtryk af prisniveauet. Og her vil I med et eller to tilbud nemt risikere at få valgt en alt for dyr løsning. Men med 3 tilbud på ejendomsservice, får I en bedre indsigt i, hvad den slags koster – og vil I være endnu mere sikker, kan I indhente flere tilbud. For I dag er det kun offentlige virksomheder, der er underlagt licitationsloven. Alle andre kan indhente alle de tilbud, de har lyst til.

Husk også at tjekke erfaringen og eventuelt indhente vurderinger af de enkelte firmaer, fra nogle af de andre boligforeninger, de har som kunder. Andre foreningers erfaringer kan sikre jer mod at vælge den forkerte leverandør – også selv om I er blevet henvist til dem, af den leverandør som I er ved at undersøge.

Så hvem ved! Måske finder I en leverandør, der også lige klarer indkøbet af lørdagskyllingen og bliver til en kold øl.