Hvis der er et emne, som danskerne elsker at snakke om, er det boligpriser – eller vejret. Her skal det handle om førstnævnte, da Valby er en af de københavnske bydele, der oplever de højeste m2-priser for tiden.

Det gælder om at læne sig op ad den rette ejendomsmægler for at få reel rådgivning som forbruger eller forhøre sig hos Realkreditrådet og lave noget selvsalg. Realkreditrådet opgør løbende de faktiske salgspriser i bolighandler og har derfor også en vis finger på pulsen, som der er tale om en brancheorganisation, der så at sige ikke arbejder i feltet, men udfører statistisk arbejde blandt andet.

Der er for tiden tale om rekordhøje priser på eksempelvis villaer i Valby, der blev handlet for 27.056 kr. per m2 i 4. kvartal 2014. Det er det højeste nogen sinde, selv tiden før finanskrisen er glemt, og de glade tider er tilbage. Ejerlejlighederne handles typisk ikke lige så dyrt som villaerne og har endnu ikke overgået rekordniveauet fra 2006.

Dyre villaer i Valby – og dog

Mæglerne har dog stadig udmærket vind i sejlene ifølge branchen, og Danske Bank taler på Eb.dk om om “vind i sejlene”, som det hedder.

“Man kan dog endnu ikke tale om en salgsfest,” lyder det fra Ane A. Jensen, direktør i Realkreditrådet. Selve salgsaktiviteten for huse er stadig nemlig stadig et stykke under den udmålte aktivitet midt i 90erne.

Ifølge københavnske ABC Mæglerne, der ofte agerer ejendomsmægler i Valby, er der fint gang i salg, men det kan måske også tilskrives de relativt lave priser, som firmaet kører med, pointerer mægler Frank Høholt. Valby er virkelig blevet populært, og området tiltrækker mange forskellige befolkningsgrupper fra den studerende til pensionisten, der skal bruge en mindre lejlighed end før.

I modsætning til f.eks. Nordvest opleves der høj vækst gennem en årrække, og sælgerne har som oftest magten i sidste ende, og handlerne kan ofte være overstået på nogle få dage.

Det er muligt at tjekke fx de løbende boligpriser i Valby eller København NV på Boligas Realkreditside (klik på linket inde i sætningen). God fornøjelse med salgsprocessen!