Teambuilding er en supergod måde for dig at komme tættere på dine kolleger. I kan enten tage på social teambuilding eller aktiv teambuilding med øvelser.

Måske sidder du og ser rundt på dine kolleger og tænker, at I da er et meget godt team. Men er I nu også det bedste team, som I overhovedet kunne blive? Når hverdagen går sin gang, og I hver især passer jeres arbejde, kan det være, at I glemmer nogle af de ressourcer og kompetencer, der kan ligge skjult i hinanden. Dermed kan I gå glip af meget godt samarbejde og mange gode synergier.

Derfor kan det være en god ide for jer, at I løbende tager på teambuildingkurser. Det er kurser, der er lavet særligt til at styrke sammenholdet imellem jer som kolleger, så I kan arbejde bedre sammen som et team. Mange har en ide om, at det er noget med at kravle rundt i mudder i skoven og hugge hovedet af en høne, men sådan behøver det langt fra at være.

Jeres teambuilding kan have mange forskellige former for fokus. Der findes for eksempel både social teambuilding, hvor I bliver bundet sammen af fælles sociale oplevelser, og forskellige fysiske øvelser, der netop handler om, at I kommer ud af jeres komfortzone – det behøver dog ikke at have noget med mudder at gøre.

Social teambuilding ved Rungsted Havn

Leder I efter et godt sted til social teambuilding i hovedstadsområdet, bør I overveje Club Riva ved Rungsted Havn. Det er en restaurant, natklub og konferencecenter, der ligger lige ned til havet. I har derfor en smuk udsigt over vandet og bådene i havnen.

Netop bådene kan være en rigtig god form for social teambuilding. Club Riva kan nemlig arrangere, at I kommer med en båd ud at fiske på Øresund. Det kan være med til at gøre, at I kommer til at se helt nye sider af jeres kolleger. Det kan være, at Henning i regnskabsafdelingen i mange år har fisket i sin fritid.

Er I mere til en aktivitet, der foregår på landjorden, kan I få Club Riva til at arrangere en vinsmagning for jer. De forskellige former for vine giver jer mulighed for at diskutere de forskellige vine. Det er et felt, hvor alle kan byde ind, da smag ikke kan diskuteres. Se hvilke andre muligheder du og dine kollegaer har hos ClubRiva.

Aktiv teambuilding med øvelser

Har I brug for at udfordre jer selv noget mere, kan det være en god ide, at I kaster jer ud i aktiv teambuilding, hvor I udfører øvelser sammen. Typisk vil I blive delt op i hold, hvor alle bestemmer lige meget. Det er for at bryde med den hierarkiske struktur, der er på mange arbejdspladser.

Derefter skal I løse en række øvelser, som I skal samarbejde om. Øvelserne er lavet, så I ikke kan løse dem, hvis I ikke alle aktivt deltager. Derfor kommer alle netop til at have en rolle og funktion, og der er ingen, der er udenfor.