healthy juice made of organic fresh fruits and vegetables

Der findes mange forskellige slags slankekure, som baserer sig på forskellige kostmæssige principper i kombination med effekten af hyppig motion og fysisk træning.

Nogle slankekure er langvarige og fungerer som en decideret livsstilsændring, mens andre er kortvarige og er grundlæggende ment som en kickstart af en ny, sund levemåde.

Herunder kan du læse nærmere om, hvordan juicekur kan hjælpe dig i gang med vægttab og hvilke sundhedsmæssige værdier, du derudover kan opnå.

Sådan kan en juicekur hjælpe dig med vægttab

Juicekure oplever stigende popularitet og fungerer som en kickstart på en sund livsstil, hvor kroppen udrenses for affaldsstoffer.

Den udrensende effekt omtales også som ’detox’.

Den store fordel ved denne kur er, at alle uanset udgangspunkt og forudsætninger kan starte op. I princippet kræver det kun en grønsagsblender eller juicemaskine samt ingredienser i form af forskellige bær, frugter og grønsager. Det er dog også muligt at købe færdiglavede juicekure som pakke, hvor du modtager juices i små flasker.

Typisk varer en juicekur imellem 3 og 15 dage, hvor ens måltider erstattes af denne flydende næring, som er rig på vitaminer, mineraler og antioxidanter. Markedet for opskrifter til juices er bredt, så der er garanti for at finde opskrifter, som matcher dine smagsløg.

Så længe kurens anbefalinger følges i forhold til indtagelse af juice, er der ingen grund til at frygte for at opleve sultfornemmelser.

Herunder ses nogle af de effekter, som findes ved at anvende en juicekur til vægttab:

  • Kroppen får udskilt ophobede affaldsstoffer, kemikalier og tungmetaller, som blokerer for en optimal mave- og tarmfunktion
  • Kroppen og fordøjelsessystemet ’nulstilles’, så du kan opstarte på at lære din krops signaler at kende på ny
  • Det midlertidige kalorieunderskud er med til at rense ud i kroppens gamle celler
  • Hviletiden imellem hvert måltid giver kroppen lov til at forbrænde en større mængde af fedt
  • Næringsindholdet fra juicens vitaminer og mineraler genererer energi, hvorved din fysiske kapacitet udvides i form af øget overskud
  • Effekt redskab til at kickstarte vægttab og sund livsstil

Læs mere om dette på afføringsmiddel.dk.

De sundhedsfremmende effekter af juicekur

Glasses of fruit and vegetable juice with fruits

Et vægttab er i sig selv en positiv faktor ved juicekuren. Derudover indvirker den positivt på kroppen på en række øvrige parametre.

Når der snakkes om begrebet ’livsstilsrelaterede sygdomme’, henvises der til sundhedsmæssige og fysiske lidelser, som forårsages af den måde, vi mennesker lever på.

Vi er på mange måder ’slaver’ af vores indgroede vaner, særligt når det kommer til mad. Vi er vant til at spise i forhold til klokkeslæt – og ikke i forhold til vores krops signaler om sult- og mæthedsfornemmelser.

Kvaliteten af den mad vi indtager, kan være medvirkende til at kroppen ophober affaldsstoffer i organer såsom lever, nyre og tarmsystem.

Ophobningen medfører nedsat energiniveau, risiko for betændelsestilstande, øget træthedsfornemmelse, tendens til uren hud, mave-tarm problemer m.fl. Med andre ord: symptomer på livsstilsygdomme.

En udrensning eller detox af kroppen kan afhjælpe disse ophobninger og således bringe kroppen tilbage i dens optimale balancetilstand.

Derved får du øget energi og overskud, forbedret fordøjelse, styrket immunforsvar og generelt en forbedret sundhedstilstand.