Den danske økonomi har gennem de seneste år været i voldsom modvind. Finanskrisen ramte os hårdt og det betød, at man blev arbejdsløse. Det har været svært at finde arbejde, men det ser dog ud til, at der er lys forenden af tunnelen. Der er faktisk efterhånden ved at være jobs til dem, der gerne vil have et. Problemet i øjeblikket er bare, at danskerne er blevet for kræsne. Den høje arbejdsløshed resulterede i, at mange blev afhængige af sociale ydelser.

De folk der er arbejdsløse leder derfor ihærdigt efter et job, som meget gerne skal ligne det de havde før finanskrisen. Det er bare ikke disse jobs, som der i øjeblikket er flest af. Der findes dog brancher som f.eks. rengøringsbranchen, hvor det er muligt at finde et job, hvis man altså vil.

Vi vil ikke arbejde med rengøring – det er for hårdt og det kan ikke betale sig

Der har været flere eksempler på, at danskere ikke vil tage jobs i rengøringsbranchen. Vi er simpelthen blevet for kræsne. Rengøringsjobs kan være hårde og lønnen er måske ikke helt så god som i andre brancher, men det er bedre end ingenting. På trods af de mange jobs i rengøringsbranchen, så vælger mange danskere fortsat at blive på kontanthjælp.

Men hvorfor gør de så det? Enten er det fordi at folk mener, at det ikke kan betale sig ellers også, så ønsker de ikke at arbejde i rengøringsbranchen. Man kan så spørge sig selv om alternativet, arbejdsløshed, er en bedre løsning – det mener mange danskere tilsyneladende. For dem er kontakthjælp og andre sociale ydelser måske den bedste løsning, men det er det bestemt ikke for samfundsøkonomien.

De mange jobs i rengøringsbranchen bliver i stedet taget af udenlandsk arbejdskraft. I rengøringsbranchen er det primært filippinere, som tager de hårde jobs, fordi de har en helt anden holdning til hvad et hårdt job og en god løn er. Morten Rosenby ejer af Gentofte Kontorrengøring udtaler blandet andet, at når det kommer til rengøringsbranchen, så er filippinere bedre og mere effektiv arbejdskraft, fordi de blot sætter pris på at have et job. De har altså grundlæggende en helt anden holdning og det kunne mange danskere nok godt lære noget af.

Du kan læse mere om Gentofte Kontorrengøring her