Du bliver kun gift en gang i livet – eller sådan er det i hvert fald for halvdelen af den danske befolkning. Det skal fejres med en polterabend i pomp, pragt, med champagne, events og en fantastisk dag for den kommende brud eller brudgom. En af de populære events er at få bruden eller brudgommen til at indspille en kærlighedssang, der skal afspilles til brylluppet. Her har vi guiden til do’s and don’t’s, når du skal indspille en sang.

Nu har du besluttet dig for at en af eventsene til brudens eller brudgommens polterabend skal være at indspille en sang. Hvad skal du så tænke på. Her kommer en række råd:

Råd 1: DIY eller professionelt

Skal I arrangere indspilningen selv – i en garage, kælder eller et andet sted… Kan det lade sig gøre? Det korte svar er, naturligvis kan det lade sig gøre! Det der er det store issue, når man skal indspille en sang privat eller professionelt er ikke om det kan lade sig gøre. Det store issue er resultatet. Hvis du ikke tilfældigvis er professionel musiker og har det nødvendige gear, så kan det hurtigt komme til at lyde helt af h… til. Hvordan kommer det til at lyde? Kender du de privatoptagelser fra fodboldkampe, hvor man hører fans synge med på den lokale slagsang. Det er ofte noget i den stil, som privatoptagelser lyder som. Med et professionelt lydstudie, så er det en helt anden sag. Der er der rådgivning og lyden bliver ordentlig filtreret. Anbefalingen herfra – i hvert fald hvis et er en sang der skal præsenteres til brylluppet – få det nu gjort professionelt. Det andet bliver noget rod, og det ender med partneren, når præsenteret for det til brylluppet bliver skuffet.

Råd 2: Jeres egen sang eller coversang

Ok den er ret simpel. Hold jer fra jeres egne rene kompositioner. Det går stort set altid helt galt. Så tag udgangspunkt i en coversang, så har I også musik parat og mangler bare sang. Herfra er der så to veje at gå: 1) Rent cover! 2) Cover med egen tekst.

Dem der vælger en rent coversang, der handler det typisk om, at der enten er en sang, der betyder meget for parret eller at der er en sang, der i sig selv udtrykker nogle følelser man gerne vil formidle videre. Dette er den mest populære løsning, da den både er relativt nem at gå til og ikke kræver den store forberedelse. Sebastian fra Indspil En Sang fortæller, at de oftest anbefaler denne løsning til polterabend gæster.

Så er der muligheden for at benytte en coversang, men selv lave teksten. Når du har melodi og band på plads, så kan du jo altid ændre på teksten, hvis du har nogle der kan finde ud af at holde takten i sangen. Der er en del, der faktisk laver to events ud af den her måde at lave hjemmelavede coversange. Her bruges ofte en del af formiddagen på at udvikle en sangtekst til indspilningen. En anden mulighed er at polterabend teamet forbereder en sang på forhånd. Husk dog at det skal være sjovt. Der er en hårfin grænse mellem sjovt og fornærmende i sådan nogle sange.

Råd 3: Ædru eller beruset

Skal sangen inspilles så går det ikke at være komplet wasted. Det er helt sikkert. Så kan bruden eller brudgommen ikke synge rent, stemmen bliver grødet og det er ofte svært at ramme melodien. Så vær ikke æskestiv, når der skal indspilles en sang. Skal bruden eller brudgommen så være pinlig ædru? For nogle vil det være det rette valg, mens andre har nogle mentale blokader for at synge. Her kan det faktisk være fint, at brudgommen (eller bruden) har drukket sig lidt mod til – men ikke æskestiv. Husk nu det!

Råd 4: Hvilken location?

Hvis du er så heldig at kende nogle, der har et lydstudie, så er det naturligt at gå den vej. Hvis du ikke kender nogle, så er der et par forslag nedenfor:

Lydstudie Jylland – Lydstudie Jylland har indspilningssteder i Aalborg, Randers, Århus, Vejle og Haderslev. Her kan du komme og indspille sange. Klik på indledende link for at mere info.

Lydstudie København – Lydstudie København hører til på Njalsgade på Islands Brygge. Fantastisk sted hvor der er et fantastisk internationalt miljø.

Og så er der vist bare at sige god fornøjelse med Polterabend!