Indholdet på denne side kan være sponsoreret indhold

Kloakker landet over har problemer i disse tider. Vådservietter til babyer, make-up og toiletbesøg rummer stærke fibre, som spildevandspumperne ikke kan få bugt med. Resultatet er tilstoppede kloakker og en fordyrende vandregning, men det skal en ny-opfundet skum ændre på.

”Det globale marked for vådservietter blev fordoblet fra 2003-2013 og vokser fortsat hvert år. Desværre smider forbrugerne også servietter i toilettet herhjemme, så det mente jeg burde ændres til noget mere miljøvenligt og kloaksmart,” fortæller Jørgen Friis Hansen, direktør i firmaet CleanSupply A/S.

Jørgen hentede for nylig opfindelsen careMOUSSE til Danmark, der er udviklet på basis af 13 års forskning i hygiejne. Der er tale om en ”numseskum” indeholdende økologisk aloe vera-plante og antihistaminer til at bekæmpe bakterier med. Produktet spås en stor fremtid i branchekredse, da storbyer verden over oplever fedtbjerge i kloakken på grund af de nye forbrugervaner.

”I London måtte man fjerne en 15 ton prop forårsaget af vådservietter for et par år siden. Det er noget, som koster skatteyderne dyrt, og der genereres meget affald i form af indpakning. Med en skum som denne er der til 500 doser, og affaldsmængden sænkes 13 % ifølge målinger,” udtaler Jørgen.

BRUGES PÅ HOTELLER I UDLANDET

Skummen kommer automatisk ud af en dispenser på væggen og påføres toiletpapiret som ekstra aftørring. Ikke blot babyer, men også voksne, der har afføring ofte eller bruger offentlige toiletter, er i målgruppen for anvendelse.

”CareMOUSSE forventes primært anvendt af hoteller, dagsinstitutioner og campingpladser, men også arbejdspladser med specielle hygiejnekrav eller private kan på sigt bestemt også være interesserede,” mener Jørgen Friis Hansen, der nævner hoteller i udlandet er begyndt at bruge skum.

En undersøgelse viste for nylig, at 40 % af befolkningen i Tyskland anvender vådservietter eller vådt toiletpapir i forbindelse med toiletbesøg. I USA regnes tallet for at være endnu højere.

Producenten Hagleitner har udviklet over 600 produkter inden for hygiejne, skummen er en af de senest tilkomne, og CleanSupply A/S er først med at forhandle produktet herhjemme.

Nyheden er tilsendt E-pressen af PR-bureauet Supra Media