Vi danskere elsker at hygge. Faktisk elsker vi det så meget, at det kendertegner hele vores kultur, og at det er begyndt at blive et fænomen, som andre lande og kulturer lader sig inspirere af. Naturligvis skal vores hjem også ose af masser af hygge. Har du svært ved at bringe hyggen ind i dit hjem, så er du heldigvis kommet til det helt rette sted, for her finder du nemlig nogle idéer til, hvad du kan tilføje til dit hjem, så det bliver mere hyggeligt.

Videoguide til et hyggeligt hjem fra HGTV:

Stearinlys

Det første step, når man skal skabe hygge i sit hjem, eller blot i et enkelt rum, er at anskaffe sig en masse stearinlys. Især i vintermånederne, hvor det er mørkt morgen og aften, er det rigtig hyggeligt, at man kan tænde nogle stearinlys og på den måde bringe noget liv og varme ind i hjemmet og glemme lidt om det kolde vejr udenfor.

 

Tæpper og puder

Mange forbinder hygge med at sidde på sofaen med et tæppe og en varm kop te, imens man læser en bog eller yndlingsserien eller en god actionfilm kører på fuldt drøn i fjernsynet. For at skabe hygge skal man selvfølgelig have en masse puder og tæpper, som man kan begrave sig i, når vejret er trist udenfor, og når man bare gerne vil slappe af. Det er ikke kun praktisk med en masse puder og tæpper; det ser også hyggeligt og indbydende ud.

 

Pynt på væggene

Det er rigtig trist at træde ind i et rum, hvor væggene er helt bare. Det får rummet til at virke koldt og kedeligt, og det er bestemt ikke særlig hyggeligt. Pynt på væggene kan bringe en følelse af liv og en masse hygge ind i dit hjem, og det behøver ikke udelukkende at være i form af de klassiske løsninger som malerier og billeder, som nok er noget af det første, man kommer til at tænke på, når der bliver sagt vægpynt. Hæng med fordel nogle fine hylder op på væggen over sofaen eller bagved spisebordet, og skab på den måde mere opbevaringsplads til småting og få væggene til at virke mindre tomme. På hylderne kan du placere bøger, planter eller nogle søde nipseting. Pynt på væggene kan også være i form af portrætter af børnene og familien, eller få nogle flotte feriebilleder med gode mindre bag dem fremkaldt og indrammet.

 

Nipseting

Der er intet, der skriger hygge som små, fine nipseting. Selvom det ikke er alle, der er til det, er det alligevel en god ting at forsøge at bringe ind i sit hjem. Har man et tomt spot på en reol eller et lille bord er det oplagt at placere en lille figur eller plante der. En bonus er at have nogle sjove ting, man har taget med hjem fra ferier, og placere dem rundt omkring i hjemmet. Det skaber både en masse personlighed og bringer hyggen ind i hjemmet.

 

Køb nye møbler

Møbler er noget af det mest dominerende i dit hjem, og det nok det, der bliver lagt mest mærke til af dine gæster. Møblerne definerer hjemmets look, så det er selvfølgelig vigtigt at have nogle, man er glad for både i udseende og funktionalitet. Lån penge til nye møbler hos lån.dk og oplev, at hele dit hjems udstråling vil være forandret.

 

Skab din egen stil

Det kan være rigtig svært at skabe sin egen, unikke stil, især hvis man ikke går synderligt meget op i boligindretning, men det er en rigtig god ting at arbejde på. Det er ikke noget, man bare gør i løbet af få dage. Man skal blot starte i det små ved at vælge nogle møbler, man synes er fede og som passer til hinanden. Derefter kan man begynder at gå mere ned i detaljer og finde nogle små ting, som er unikke og passer ind i ens hjem og ens stil. Ved at have sin egen stil føler man sig mere tilpas i hjemmet, det har en masse personlighed, og man får lyst til at tilbringe en masse tid derhjemme.

Få flere tips til indretning på Delicious.dk