Har du nogensinde undret dig over, at printere sælges så billige i dag, mens printerpatronerne bliver ved med at være rasende dyre? Så kan du læse forklaringen her! For printerbranchen bruger pushermetoder, når de skal lokke dig til at købe deres printere.

En ny blæk- eller laserprinter har aldrig været billigere! Ja, faktisk er printere faldet gevaldigt i pris over de seneste 10-15 år. Aldrig har en ny printer været billigere.

Samtidig er teknologien i printerne blevet bedre. Ikke så meget, når det kommer til opløsningen på udskrifterne. Men tilslutningsmulighederne for både hukommelseskort og forskellige trådløse teknologier er fulgt med tiden. Så I dag kan du udskrive fra både din computer, tablet, mobil og dit digitale kamera på de fleste printere.

Lusket forretningsmodel holder prisen på printerpatroner høj

Årsagen til de billigere printere skyldes ikke, at det er blevet billigere at producere dem. Nej, printerproducenterne sælger dem til stort set kostpris, for at få os til at vælge deres printer frem for konkurrenternes.

Fidusen er, at de herefter kan hente fortjenesten ind på printeren, ved at sælge forbrugsstoffer som blæk- og tonerpatroner med en skyhøj avance. Ganske som de firmaer gør, der sælger barberskrabere og elektriske tandbørster til os.

Derved får producenterne en mere jævn indtjening. Samtidig kan de over tid ende med at tjene mere på forbrugsstofferne, end de kunne på produktet fra nyt.

Stop umoralsk forretningsmodel – køb kompatible printerpatroner

Som forbruger kan du imidlertid sætte printerproducenterne en kæp i hjulet, ved at købe de såkaldte kompatible printerpatroner. Det er uoriginale toner- og blækpatroner, der i dag produceres på lige så avanceret udstyr, som printerproducenterne anvender. Ja, nogle underleverandører mistænkes ligefrem for at producere både originale og kompatible patroner.

Masser af penge at spare

Hos forhandlerne af kompatible printerpatroner er der mange penge at spare. Til f.eks. den udbredte HP LaserJet 1300 printer kan du købe en HP 13A printerpatron til langt under halv pris. Tilmed giver forhandleren dig mængderabat, hvis du køber flere.

Til nogle af HPs mest populære farvelaserprintere kan du få et komplet sæt HP 125 tonerpatroner med alle farver, til samme pris som du giver for en af farverne originalt.

Det kan du også til de mest udbredte HP-multifunktionsmaskiner. De anvender et sæt HP 130-patroner, hvor kan købe 4 sæt til prisen for 3 sæt. Det er også tilfældet, hvis du køber tonerpatroner til den professionelle HP LaserJet 200. Her hedder toneren HP 131 og sælges til lige så vanvittige priser.