Apple lancerer iPhone 6 og iPhone 6 Plus har Utroligt tyndt design med imponerende Retina HD-skærme, effektiv A8-processor, avancerede kameraer og Apple Pay

Apple lancerede i dag iPhone 6 og iPhone 6 Plus, som repræsenterer de største fremskridt i iPhones historie i form af to nye modeller med imponerende 4,7” og 5,5” Retina HD-skærm og masser af innovativ teknologi i et helt nyt, utroligt tyndt design med fine overgange. På de nye iPhones er kabinettet præcisionsfremstillet i anodiseret aluminium, som passer perfekt til skærmens formede glas og giver en lækker, jævn overflade. iPhone 6 og iPhone 6 Plus er udviklet til at være tyndere end nogensinde for at sikre, at den større skærm indgår i et design, der stadig ligger godt i hånden og er nemt at bruge.

Iphone 6

Iphone 6

De mange nye og innovative teknologier i iPhone 6 og iPhone 6 Plus omfatter bl.a.: A8-processor designet af Apple med 2. generation af 64-bit-arkitektur som i stationære computere, der giver enormt hurtig ydeevne og energieffektivitet, avancerede iSight- og FaceTime HD-kameraer, ultrahurtig trådløs teknologi samt Apple Pay, en enklere metode til nem og sikker betaling med berøring af en finger.¹ Begge modeller leveres med iOS 8, den seneste version af verdens mest avancerede styresystem til mobile enheder, som giver en nemmere, hurtigere og mere intuitiv brugeroplevelse med nye funktioner til Beskeder og Fotos, QuickType-tastatur, den nye app Sundhed, Familiedeling og iCloud Drive.

“iPhone 6 og iPhone 6 Plus er de største fremskridt i iPhones historie” siger Apples CEO, Tim Cook. “iPhone er den mest populære smartphone i verden med det højeste niveau af kundetilfredshed inden for branchen, og nu gør vi den endnu bedre i enhver henseende. Ingen andre end Apple er i stand til at kombinere det bedste inden for hardware, software og tjenester på et hidtil uset niveau, og vi er sikre på, at vores kunder vil elske det.”

For første gang nogensinde fås iPhone i to nye størrelser: iPhone 6 er udstyret med en imponerede 4,7” Retina HD-skærm med en opløsning på 1334 x 750 pixels, der øger synsfeltet med 38 % i forhold til iPhone 5s, mens iPhone 6 Plus har en endnu større 5,5” Retina HD-skærm med en opløsning på 1920 x 1080 pixels. Det giver et 88 % større synsfelt og næsten tre gange så mange pixels som i iPhone 5s. Retina HD-skærmene anvender avanceret teknologi såsom højere kontrast med dybere sorte farver og dual-domain-pixels, som øger farvenøjagtigheden i billeder med større synsvinkel.

2. generation af 64-bit-arkitektur som i stationære computere gør den helt nye A8-processor endnu hurtigere, og samtidig er den mere energieffektiv på grund af en højere og mere konstant ydeevne og ekstra lang batteritid. Desuden kan udviklere nu ved hjælp af Metal, som er en ny teknologi til grafik i iOS 8, få endnu mere ud af A8-processorens ydeevne og levere 3D-spil i konsol-kvalitet til iPhone. A8-processoren indeholder også en ny, effektiv billedsignalprocessor, som giver mulighed for avancerede kamera- og videofunktioner.

Begge modeller leveres med M8-bevægelseshjælpeprocessoren, der henter bevægelsesdata fra accelerometeret, gyroskopet, kompasset og det nye barometer, som måler lufttrykket for at vise den relative stigning. M8-bevægelseshjælpeprocessoren kan løbende indhente dine bevægelsesdata, selv når enheden er på vågeblus. Det sparer på batteriet, så du får længere batteritid til de motions-apps, der bruger sensorerne hele tiden. Med iOS 8 vises bevægelsesdata fra M8 i appen Sundhed, så du kan se, hvor mange trappetrin, du har taget, eller hvor mange meter, du har tilbagelagt på gå- eller løbeturen. Ved hjælp af CoreMotion API’er, som udnytter fordelene ved M8 og HealthKit, kan udviklere lave apps, der hjælper dig til at få bedre styr på din sundhed og motion.

Med iPhone 6 og iPhone 6 Plus lanceres Apple Pay, der gør det nemt og sikkert at betale for fysiske varer og tjenester i almindelige butikker eller køb af apps på nettet, da det kun kræver berøring med en finger. Betaling i en butik udføres sikkert og bekvemt ved at holde telefonen hen mod en berøringsfri læser, mens man har en finger på Touch ID. Man behøver hverken at låse sin iPhone op eller starte en app. Apple Pay betyder også, at man med et enkelt tryk kan foretage køb direkte i en app uden at skulle indtaste oplysninger om kreditkort eller leveringsadresse. Alle betalingsoplysninger behandles fortroligt, og de bliver krypteret og opbevaret sikkert på Secure Element, som er en processor i de nye iPhones.

iSight-kameraet er bedre end nogensinde i kraft af den nye sensor med Focus Pixels, der giver hurtigere autofokus, så du nemt kan fange selv de mest spontane øjeblikke. Desuden får iPhone 6 Plus-brugere alle fordelene ved optisk billedstabilisering, der udligner rystelser ved dårlig belysning og arbejder sammen med iOS 8 for at reducere bevægelser i motivet. Kvaliteten af video i HD på iPhone er tilsvarende forbedret med hurtigere billedfrekvenser på op til 60 bps i 1080p-optagelser og 240 bps i slowmotion, og dertil kommer konstant autofokus, filmisk billedstabilisering og tidsforløbsvideo. FaceTime HD-kameraet opfanger nu mere end 80 % mere lys takket være en ny sensor, en større blændeåbning på f/2,2 samt avancerede nye funktioner såsom serieoptagelse og HDR-video.

Hurtigere LTE-overførselshastigheder på op til 150 Mbps sikrer, at brugerne med iPhone 6 og iPhone 6 Plus kan finde, hente og streame indhold på rekordtid. De ny iPhones understøtter desuden stemmeopkald i høj kvalitet over LTE (VoLTE) såvel som Wi-Fi-opkald.² Fordi de også understøtter op til 20 trådløse LTE-bånd – flere end nogen anden smartphone i verden – gør de nye modeller det meget nemmere at udnytte lynhurtige netværk overalt i verden. Begge iPhones indeholder også 802.11ac Wi-Fi med hastigheder på op til 433 Mbps samt Bluetooth 4.0.³

De nye iPhones leveres med iOS 8, som er den største produktlancering siden App Store. Dette styresystem giver en enklere, hurtigere og mere intuitiv brugeroplevelse plus en række nye funktioner, f.eks. QuickType-tastatur, den nye app Sundhed, Familiedeling og iCloud Drive. iOS 8 omfatter mere end 4.000 nye API’er, som giver udviklere mulighed for at tilpasse brugeroplevelsen yderligere ved hjælp af omfattende udvidelsesfunktioner og solide frameworks såsom HealthKit og HomeKit. Med iPhone 6 og iPhone 6 Plus får brugerne også adgang til den revolutionerende App Store, som tilbyder over 1,3 millioner apps til iPhone-, iPad- og iPod touch-brugere i 155 lande over hele verden.

Priser og tilgængelighed
iPhone 6 fås i guld, sølv og space grey og forhandles i Danmark til vejledende udsalgspriser på 5.199 kr. (4.159,20 kr. ekskl. moms) for 16 GB-modellen og 5.999 kr. (4.799,20 kr. ekskl. moms) for 64 GB-modellen, og som noget helt nyt findes der nu også en 128 GB-model til 6.799 kr. (5.439,20 kr. ekskl. moms).
iPhone 6 Plus fås i guld, sølv og space grey, og den forhandles i Danmark til vejledende udsalgspriser på 5.999 kr. (4.799,20 kr. ekskl. moms) for 16 GB-modellen, 6.799 kr. (5.439,20 kr. ekskl. moms) for 64 GB-modellen og 7.599 kr. (6.079,20 kr. ekskl. moms) for den nye 128 GB-model. Begge modeller fås i Apple Online Store, Apples egne butikker, hos udvalgte udbydere og udvalgte autoriserede Apple-forhandlere.
iPhone 6 og iPhone 6 Plus kan fås i Storbritannien, USA, Australien, Canada, Frankrig, Tyskland, Hongkong, Japan, Puerto Rico og Singapore fra fredag d. 19. september, og privatkunder kan forudbestille begge modeller fra og med fredag d. 12. september.
Etuier i Apples eget design fås i læder i farverne sort, sart rosa, olivenbrun, natblå og (RED) til 349 kr. til iPhone 6 og 379 kr. til iPhone 6 Plus, og etuier i silikone fås i farverne sort, blå, pink, grøn, hvid og (RED) til vejledende udsalgspriser på 249 kr. til iPhone 6 og 299 kr. til iPhone Plus i Apple Online Store og hos udvalgte autoriserede Apple-forhandlere.

iPhone 5s forhandles i Danmark til vejledende udsalgspriser på 4.399 kr. (3.519,20 kr. ekskl. moms) for 16 GB-modellen og 4.799 kr. (3,839,20 kr. ekskl. moms) for 32 GB-modellen, og der fås også en iPhone 5c 8 GB-model til 3.099 kr. (2.479,20 kr. ekskl. moms). iOS 8 kan hentes som en gratis softwareopdatering fra onsdag 17. september. Nogle funktioner er måske ikke tilgængelige i alle produkter. Apple Pay bliver tilgængelig for kunder i USA som en gratis softwareopdatering til iOS 8 i oktober.

¹ Apple Pay bliver tilgængelig for iPhone 6 og iPhone 6 Plus-kunder i USA som en gratis opdatering til iOS 8 i oktober.
² LTE, VoLTE og Wi-Fi-opkald er tilgængelige gennem udvalgte udbydere. Netværkshastigheder afhænger af udbyderens netværk. Spørg din udbyder for at få flere oplysninger.
³ Baseret på teoretiske hastigheder. Faktiske hastigheder kan variere.

Apple designer Mac-computerne, der er verdens bedste personlige computere, sammen med OS X, iLife, iWork og professionel software. Apple er førende inden for den digitale musikrevolution med iPod-modellerne og iTunes Store på internettet. Apple har genopfundet mobiltelefonen med den revolutionerende iPhone og App Store og definerer fremtiden for mobile medie- og computerenheder med iPad.