Indholdet på denne side kan være sponsoreret indhold

Ifølge Ejendomstorvet.dk er antallet af ledige kontorlokaler på sit laveste siden 2009. Dette skyldes blandt andet en markant stigning i beskæftigelsen og opsvinget Danmark. Denne fremgang gælder størstedelen af landet, men især Storkøbenhavn oplever et markant færre tomme kontorer. Dette skyldes blandt andet de mange kontorlokaler, der bliver konverteret til boliger i hovedstaden.

 

Tallene er udarbejdet af Dansk Ejendomsmæglerforening i samvirke med Ejendomstorvet.dk og Ejendomsforeningen Danmark. Den presseansvarlige for Ejendomstorvet.dk, Mette B. Dehn, siger, at antallet af udbudte kontorlokaler nærmest er faldet uafbrudt de sidste tre år. I dag er det kun 7 procent af alle kontorarealer, der er udbudt på markedet. Skal et lavere tal findes, skal man således helt tilbage til 2009.

 

Lejeniveauet i erhvervslivet er stigende

Det er ikke kun antallet af ledige kontorlokaler, der viser, at erhvervslivet i Danmark er i fremgang. Lejeniveauet er nemlig steget med hele 11 %, når niveauet sammenlignes med 2013. Det betyder, at prisen pr. kvadratmeter er steget gevaldigt, i takt med at erhvervslivet og den danske økonomi har oplevet fremgang. Troels Theill Eriksen, der er cheføkonom i Dansk Ejendomsmæglerforening, siger, at udviklingen i den danske økonomi og fremgangen har gjort, at der er sket en stigning i investeringer. Dette har ligeledes haft en positiv indflydelse på erhvervslivet.

 

Selvom tallene er gode, er de fortsat ikke på niveau med tallene fra før finanskrisen. Inden finanskrisen ramte, var knap 4 procent af Danmarks kontorarealer i udbud. Denne andel voksede exceptionelt i 2008 og 2009, hvor højdepunktet fandtes ved nytåret 2013/2014. Her lå andelen på omkring 10 procent.

 

Som nævnt gør den lave andel af tomme kontorarealer sig gældende i hele landet, men det er specielt Storkøbenhavn, der har få kontorlokaler. En af grundene til dette er, at flere erhvervsmæglere har peget på en lang række erhvervslokaler, der var upraktiske at indrette og af gammel stand. Mange af disse lokaler er i stedet blevet omdannet til boliger, hvilket selvfølgelig har været med til at få udbuddet af tomme kontorlokaler til at falde i hovedstadsområdet.

 

Fakta om Ejendomstorvets Markedsindeks – Udbudsstatistikken

Tallene stammer fra Ejendomstorvets Markedsindeks – Udbudsstatistikken. Denne statistik kortlægger udbuddet af erhvervsbygningerne i Danmark hvert kvartal. Erhvervsbygningerne er fordelt på kontorer, butikker samt produktions- og lagerlokaler. De opgøres som udbudte erhvervslokaler målt ift. den samlede bygningsbestand.

 

Dansk Ejendomsmæglerforening står som nævnt bag statistikken. Denne forening er en brancheforening for personer og virksomheder, som formidler erhvervslokaler eller boliger – altså det, der kaldes fast ejendom. Dansk Ejendomsmæglerforening har omkring 90 procent af alle mæglere som medlemmer og blev stiftet i 1912.

 

Ejendomsforeningen Danmark og Ejendomstorvet.dk har været med til at udarbejde undersøgelsen, der står bag tallene. Ejendomsforeningen Danmark er med til at organisere administratorer, udlejere og ejere af faste ejendomme. Medlemmerne af foreningen står for omkring 85 procent af det professionelle ejendomsmarked. Foreningen blev grundlagt i 1860.

 

Det er danske erhvervsmæglere, der ejer Ejendomstorvet.dk. Her findes et stort udvalg af ejendomme til salg samt ledige lejemål. Du får også et stort udvalg af disse hos Lokalebasen på https://www.lokalebasen.dk. Begge erhvervsportaler giver et godt overblik over ledige erhvervsmål med både tekst, adresser og fotos.