Indholdet på denne side kan være sponsoreret indhold

Så jeg lånte et EXPED Sirius II Green hos outdoorpro.dk til formålet og ventede på, at det skulle blive en frostklar nat i januar, hvor der var lovet gode kuldegrader. Så slog jeg teltet op ude i haven og tog frivilligt en nat i det fri, selv om konen godt nok mente, jeg var tosset.

Teltet er et to-personers telt, og som sådan er det ikke specielt forberedt på vinterbrug, selv om det bærer navnet Sirius. Det gik dog først op for mig, da jeg havde sat teltet op, men heldigvis havde jeg lånt en EXPED Comfort 600 sovepose med. Den kan klare temperaturer ned til minus 22 grader!

Opsætning af teltet

Selve opsætningen gik sådan set smertefrit nok, endskønt der måtte lidt kogende vand til, for at få tøet jorden så meget op, at jeg kunne slå pløkkene i, der skulle holde teltet oprejst. Det er vist ikke en løsning, der er helt efter bogen og det tog da også en del ture frem og tilbage med kogekanden. Det er nok ikke en holdbar løsning i vildmarken. Så alle outdoor-hajer, der læser denne artikel må have begynderen her undskyldt.

Dernæst skulle der gøres klar til natten. Fra en erfaren gammel jægersoldat, som vi har til nabo, havde jeg fået at vide, at det handlede om at bygge et underlag af flere lag, så jeg havde god isolation mellem mig selv om den iskolde jord.

Sov uden tøj for at holde varmen

Så jeg byggede et underlag af et uldtæppe efterfulgt af et tykt liggeunderlag, endnu et tæppe og så til sidst et oppusteligt liggeunderlag. Det placerede jeg så soveposen ovenpå.

Dernæst havde Jens Christian som naboen hedder, instrueret mig i, at jeg skulle sove med så lidt tøj på kroppen som muligt. Sindssygt lød det, men virkede gjorde det – for nu at snakke Yoda’sk. Jeg valgte dog at tage tøjet med ind i soveposen, så det ikke lå og var stivfrossent næste morgen, når jeg skulle have det på. Det var en klog beslutning.

Fidusen er, at hvis jeg havde beholdt tøjet på – hvilket du bestemt har mest lyst til – så ville du nemmere komme til at svede i soveposen – og så ville du begynde at fryse.

Teltet kan fint bruges om vinteren

Næste morgen var det en vild oplevelse at lukke soveposen op og kravle ud. Jeg valgte hurtigt at få lukket igen og ålede mig i så meget af tøjet, så godt som jeg kunne, inden jeg stak kroppen af posen igen. For teltet holder som sådan ikke kulden ude og termosoveposen slipper ikke megen kropsvarme ud til at varme teltet op med. Så der var lidt mere end almindeligt slædehunde koldt uden for posen.

Teltet holdt fint sne og blæst udendørs og som sådan bestod det testen. Selv om der lå lidt sne på teltet, kom der ikke varme nok ud fra teltet, til at sneen begyndte at smelte og jeg oplevede heller ingen kondensproblemer. Så teltet kan klart anbefales. Tjek det selv ud og køb det her!

Men pløkkene lader vi nok sidde, til det bliver tøvejr igen.