Indholdet på denne side kan være sponsoreret indhold

Fokusset på befolkningens indkøbsvaner og madspild vokser dag for dag. Flere og flere programmer lægger vægt på at vise folk, hvordan de mindsker deres madspild og udnytter madrester og grøntsager i køleskabet til diverse spændende retter. Der er også god grund til at sætte fokus på problemet, idet der hvert år bliver smidt over 700.000 tons mad ud, som kunne være blevet spist. Dog er der heldigvis hjælp at hente, når du ønsker at undgå madspild i hverdagen. Elektronikken har hjulpet mange på vej mod en mere miljøvenlig hverdag, når det kommer til madforbrug, og dette indlæg viser dig fem forskellige apps, som du kan bruge i hverdagen for at undgå madspild i fremtiden.

Too Good To Goo

Denne app er en af de mest populære apps, når det kommer til undgåelse af madspild. Too Good Too Goo hjælper diverse restauranter, supermarkeder, bagerier og caféer med at mindske deres madspild. Appen har nemlig lavet en aftale med de nævnte spisesteder om, at den mad, som de har tilovers ved lukketid, kan sælges til brugerne af appen for helt ned til 20 kroner. Bagerierne emmer eksempelvis af lækkert brød og indbydende kager, og der er mange penge at spare på disse ellers dyre sager. Hermed er det med at kigge nærmere på denne app, næste gang du ikke gider at bruge tid på madlavningen i køkkenet eller bagningen til gæsterne.

Holdbarhed

Aner du ikke, hvor lang tid dine madvarer i køleskabet kan holde sig? Alt for mange danskere smider pålæg, grøntsager og andre fødevarer ud i skraldespanden, som sagtens kunne have ligget der i et døgn eller to mere. Med Holdbarhed appen kan du undgå dette madspild ved at søge i over 600 forskellige madvarer for at undersøge, hvordan du kan holde madvarerne friske så længe som muligt. Det er samtidig muligt at indhente diverse tips og tricks vedrørende brugen af rester i køleskabet, opskrifter, samt hvordan maden skal opbevares.

Mad skal spises

Mad skal spises appen hjælper dagligvarebutikker med at formindske deres madspild. Denne app fortæller nemlig brugerne omkring udsalgsvarer, som er nedsat på grund af udløbsdatoen. Appen fungerer endvidere ved, at både forbrugere og butiksansatte ligger udsalgsvarerne op inde i appen, så du hermed har mulighed for både at købe en billig frokost eller aftensmad og samtidig være med til at mindske madspild.

Sharefood

Ønsker du at dele det mad, som du ikke får spist med andre private forbrugere, kan du med fordel kigge nærmere på appen Sharefood. Inde på appen har du nemlig mulighed for enten at dele eller søge efter mad, som andre forbrugere har i overskud. Det er ligeledes let at se, hvilke specifikke madvarer, der er tilovers i dit boligområde, for herefter at anmode om kontaktoplysninger, så du kan få hentet de madvarer, du har brug for.

Redmaden

Indlæggets sidste gode app mod madspild har navnet Redmaden. Appen er udviklet for at kunne give folk tilbud på mad fra diverse restauranter efter lukketid i deres pågældende nærområder. Hermed har du, ligesom ved Too Good To Goo appen, endnu engang mulighed for at købe et lækkert måltid for en beskeden håndfuld penge og samtidig støtte op omkring madspild. Inde i appen kan du undersøge de seneste tilbud fra restauranterne og se på hvilke tidspunkter, du kan indløse tilbuddene.

Leder du desuden efter et selskabslokale til den næste runde fødselsdag, hvori der er mulighed for at indtage al den lækre mad, som du finder i de ovenstående madspildsapps, kan du gå ind på hjemmesiden https://selskabslokaler.dk/.