Skat er der for at vi kan fordele nogle af byrderne i samfundet. Så hvorfor egentlig bruge tricks til at betale mindre i skat? Er det ikke et usympatisk karaktertræk og på grænsen til snyd! Nej det er det ikke. Når der er lavet bestemte regler, der kan give en skattefordele, så er det en gulerod, der rækkes ud til borgerne for at fremme en bestemt adfærd. At finde tricks til at betale mindre i skat handler derfor ikke om at snyde skat. Det handler om følge de incitamenter Skat og dermed stat sætter for at gøre, som  de foretrækker.

Her kommer de 3 tricks til at betale mindre i skat:

Opbyg pensionen og betal mindre i skat

Der er er en række store fordele ved at indbetale til pension. Der er dog forskellige skattefordele. Det kan kort sagt deles op i fordele for dem, der tjener en normal indtægt og så dem der tjener rigtig meget.

Tjener du mindre end 41.600 om måneden

Hvis du tjener mindre en 41.600 kroner om måneden, hvilket gælder for de fleste danskere, så skal du læse med her.  Her gælder det at du ikke betaler topskat. Her kan det bedst betale at lave en Aldersopsparing. Du får ikke et fradrag ved de penge du indsætter på din Aldersopsparing. Det som er det geniale er det afkast, der kommer af din opsparing. Der betaler du nemlig kun 15,3 % af afkastet. Det er pænt sagt en kæmpe besparelse på skattebetalingen i forhold til hvad du normalt vil betale i skat på andre indkomster.

Tjener du mere end 41.600 kroner om måneden

Hvis du hører til gruppen af danskere der betaler topskat. Så er det en rigtig god løsning at indbetale på en ratepension. Når du har en ratepension får du nemlig afdrag på de penge der indbetales.

Håndværkerfradrag

Det er stadig en mulighed at få fradrag for serviceydelser 0g håndværksydelser. Du kan få fradrag på op til 12.000 kroner ved håndværksydelser, serviceydelser er op til 6000 kroner per person.

Håndværkerfradrag kan kun bruges på arbejdsløn. Det vil sige det kan ikke bruges til at betale materialer eller lignende.

Fradragets værdi er på omkring 27%.

Håndværkerfradrag kan anvendes på enten bolig eller fritidsbolig.

Serviceydelser du kan bruge håndværkerfradraget på er eksempelvis børnpasning, vinduespusning, fliserens og mere i den stil.

Håndværkerydelser du eksempelvis kan bruge håndværkerfradraget på er udvendigt malerarbejde (dog  ikke tag), isolering af tag og gulv, udskiftning af ruder og vinder og også udskiftning af yderdøre og terassedøre. Som noget nyt skal i denne sammenhæng også nævnes installation af tyverialarm.

 

Skattefri gaver til børn, svigerbørn og børnebørn

Hvert år kan du give et skattefrit beløb til dine børn, børnebørn og svigerbørn.

Hver opmærksom på at begge forældre kan give disse beløb.

Det må du give i 2018 skattefrit:

Til dine børn: 64.300 kroner

Til dine børnebørn: 64.300 kroner

Til dine svigerbørn: 22.500

Det vil sige, hvis du og din partner vil give jeres barn og hans/hendes ægtefælle mest muligt, så hedder regnestykket dette:

64.300 (fra dig til barn) + 64.300 (fra din partner til jeres barn) + 22.500 (fra dig til dit svigerbarn) + 22.500 (fra din partner til jeres svigerbarn) =  173.600 kroner.

Hvis du vil give mere skal du betale gaveafgift, som er på 15%

Vil du vide mere om hvordan du kan spar på din skat, så er det en god ide at tage fat i en proffesionel skatterådgiver. Du kan få professionel skatterådgivning hos Greys.dk, som du kan finde via dette link.

Har du tips og tricks til skatten, så skriv det endelig nedenfor i kommentarfeltet.