Er du lige blevet, eller bliver du snart nybagt far, så skal du være klar på at livet kommer til at blive vendt op og ned. Pludselig er det den lille der tager alt din og jeres opmærksomhed, derfor giver vi dig her et par gode råd til hvordan du kommer bedst igennem tiden som nybagt far og hvad du skal være opmærksom på.

Du skal forvente meget lidt søvn

Du ved nok godt at du skal forvente at få meget lidt søvn i den første tid. Barnet vil vågne om natten og bede om din opmærksomhed. Det er derfor vigtigt at du giver dig god tid med barnet også selvom at du er træt og ikke har sovet meget. Men barnet har brug for dig. Lav eventuelt en aftale med din kæreste eller kone om at du går tidligt i seng om aftenen, hvorimod at du er vågen de tidlige timer med barnet. På den måde kan i begge få lidt søvn og hjælpe hinanden igennem tiden så godt som muligt.

Pak hellere for meget når i skal på tur

Det her en ting du lærer hurtigt. Det ses ofte at nybagte forældre glemmer at pakke nok udstyr ned når de skal på tur med den lille. For man skal være klar på alle tænkelige situationer kan opstår ud af det blå. Pak altid rigeligt med skiftetøj, en ekstra sutteflaske og lidt hurtigt mad som barnet kan få, samt et par ekstra bleer. Du vil kun glemme at tage skifte tøj med til den lille en gang. Hvis du bare lige hurtigt skal ud og handle, så kan den lille komme til at gylpe eller andet og så skal tøjet selvfølgelig skiftes hurtigst muligt.

Du vil blive beriget med kærlighed

Når den lille kommer til verden vil du opleve en kærlighed som er større end nogen anden kærlighed du tidligere har oplevet. Det er helt unikt at kigge på sit barn og vide at man har skabt et liv. Mange mænd og kvinder snakker om at de føler at deres tidligere liv uden børn var egoistiske liv uden indhold. Så nyd tiden med den lille og vær den bedste far du kan.

 

Kender du en som netop er blevet nybagt far og vil du i den forbindelse gerne fortælle ham at han gør et godt arbejde med den lille, så kan du give ham en sød lille gave. Det kunne være en dag med massage og lidt god mad, det kunne være at han kunne tage kæresten under armen og tage i biografen eller måske bare en god bog om det at være far. Du kan i hvert fald finde mange flere gaver til fædre på Gavespot.dk.