/ For mænd / Sådan vælger du kajak

Sådan vælger du kajak Er du friluftsmenneske og elsker vand, skal du da have dig en kajak.

Sådan vælger du kajak
Vi har kigget nærmere på, hvilke kajakker der findes på markedet og har et godt bud på en god kajak for førstegangsejeren.
Benny på november 20, 2015 - 7:05 am i For mænd
Rate this post

Kajakker er normalt noget, man forbinder med Grønland eller havbiologer, men har du først prøvet at sejle en selv – f.eks. fordi I lejede den på en ferie ved Guden- eller Susåen – så er det nemt at blive bidt af det.

Bare tage af sted og sejle ned langs åen, ud på den store sø eller inde langs stranden med sin oppakning. Slå teltet op, når du ikke orker at ro mere den dag, og så nyde naturen, der hvor du lander. Det er livet, når sommeren virkelig skal nydes.

Den typiske kajak

En typisk kajak er mellem 4 og 6 meter lang. Jo længere kajakken er, jo mere retningsstabil og god til at sejle ligeud er den. En kajak til havsejlads er derfor oftest en længere kajak, der eventuelt har et lille ror.

Til sejlads i søer kan havkajakken sagtens bruges, men det er en god ide at vælge en lidt kortere kajak på omkring 4,5 til 5 meter eller en mere all-round kajak på mellem 4 og 4,5 meter, der også kan bruges til at tage en afstikker op i en af de åer, der løber ud i søen.

Jo smallere og mere kringlede vandløb kajakken skal sejle på, jo kortere skal den være – og jo mere levende bliver den at sejle i. Så de helt korte kajakker på under 4 meter er ikke noget for begyndere. Blandt de helt korte findes der også sit-on-top kajakker, hvor du faktisk sidder oven på kajakken og ror i stedet for nede i den, som i en traditionel kajak.

Nogle sit-on-top kajakker ligner faktisk mere et surfboard end en traditionel kajak. Den er udstyret med en finne bagude og er perfekt til sjov, ballade og sejlads i høje bølger. Men det er bestemt ikke en kajak, du lægger ud med og lidt erfaring med windsurfing eller surfing er værd at have med i baggagen.

Den gode begynderkajak

Carolina kajakken er en god begynderkajakSå er du nybegynder, bør du vælge en mere all-round ”mellemlang” kajak. F.eks. Perception Carolina på 4,3 meter. Ja, det er lige præcis den samme kajak, som du kan leje i mange af de kajakudlejninger, der findes rundt om i landet.

Kajakken vejer bare 26 kg og er derfor også nem at transportere rundt, når den ikke er i vandet. Den har et stort baggageområde foran og et lidt mindre lige bag cockpittet, samt to tørrum. Et lille foran og et lidt større agter. Så der er masser af plads til oppakning – også det, der ikke må blive vådt.

På grund af længden er Carolina-kajakken god til sejlads i både søer og vandløb og skulle du få lyst til det, kan den også sagtens bruges til sejlads langs kysterne. Så med denne kajak kan får du en god og meget alsidig kajak, der ikke er for specialiseret.

Du kan købe Carolina-kajakken her.

 

0 SEND KOMMENTAR
Bedøm denne artikel
Rate this post

Send Os En Besked Her

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *