/ Erhverv & Økonomi / Udgåede brillemodeller er et hit

Udgåede brillemodeller er et hit Optiker sælger anderledes stel og giver gratis musik væk

Simon på april 17, 2015 - 11:43 am i Erhverv & Økonomi
5 (100%) 1 vote

I Fiolstræde i Københavns centrum ligger en lille brillebutik, der er blevet populær på at gå sine helt egne veje. Butikken er renset for logo-stel og tilbudshylder. Man kan i stedet få gratis jazzmusik som kunde og italiensk espresso til ganen.

Det kaldes med et fint ord for oplevelsesøkonomi. Fiol Optik, som butikken kaldes, er blevet et hit hos både turister og københavnere. Kendte musikere kigger også forbi for at få et ”sæt”, som de andre ikke har.

Folk som Michael Carøe, Niels Lan Doky, bluesmusikeren John Spencer og Kim Kix fra bandet Powersolo går med produkter fra Fiol.

”Strategien har været at være anderledes og turde give oplevelser til kunden, siden jeg overtog butikken for tre år siden,” siger butiksindehaver Brian Larsen, Fiol Optik.

For ham at se er briller blevet et accessory, og kunder nu om stunder går efter kvalitetsting til sig selv.

“De vil have noget specielt, ikke kendte mærkevarer. Det gælder i høj grad også musikere,” siger han.

Butikken handler med briller, men sælger også musik og forærer den væk for at støtte musikscenen i Storkøbenhavn ved at sprede musikken. Kunstnere får brillerne til halv pris, hvis de donerer noget til en kasse med plader. . Det har givet en masse ”Fiol-ambassadører”, som Brian siger, og der foregår endda jazzkoncerter og musikoptagelser i den lille butik med det aldeles ujævne gulv.

”Ideen er at hjælpe den danske musikscene, og kunderne er faktisk begyndt at komme langvejs fra for at se stemningen og købe briller eller linser. Også udenlandske turister køber noget for at få en plade som souvenir,” beretter Brian.

Det er ofte danske mærker, der sælges i butikken, men Brian gør mest af alt en dyd ud af at opdyrke nicherne. 19-20 år gamle vintage-stel sælges gerne, og man kan få ting fra en hylde, hvor stellene kun er bestilt hjem én gang.

0 SEND KOMMENTAR
Bedøm denne artikel
5 (100%) 1 vote

Send Os En Besked Her

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *