/ Erhverv & Økonomi / Tre fokusområder for nystartede virksomheder

Tre fokusområder for nystartede virksomheder

John Andersen på december 9, 2016 - 12:55 pm i Erhverv & Økonomi
Rate this post

Fra start er kapitalen ofte ikke den største. Det gælder derfor om at få det meste og det bedste ud af pengene, for at kunne tjene flere senere hen. Vi giver dig tips til hvilke områder du bør fokusere på først, når du starter ny virksomhed.

 

Skab awareness fra start

Som nystartet virksomhed handler det først og fremmest om at komme du ud over stepperne og blive lagt mærke til af flest mulige. Indenfor marketing-fagtermer kaldes dette for ’awareness’. Store virksomheder har kapitalen til at køre store kampagner gennem diverse mediekanaler. Som nystartet virksomhed er det typisk her, man bliver nødt til at spare. Dog findes der stadig masser af måder hvorpå I kan markedsføre jeres virksomhed eller produkt.

Nogle af de bedste kanaler til at skabe mere awareness med er gratis. Hvis du bruger dem godt, kan disse faktisk dække hele dit markedsføringsbehov – helt omkostningsfrit.

På Facebook er der mulighed for at skabe awareness omkring sin virksomhed, ved at lave en ’Virksomhedsprofil’, som folk kan like. Det der virkelig rykker på en kanal som Facebook, er dog at skabe aktiviteter, som kan drage og engagere både eksisterende og potentielle kunder. Sådanne aktiviteter kunne være at oprette konkurrencer og afstemninger, samt at skabe værdi for kunden på siden ved at poste relevant og/eller lærende indhold. Fra opstart er der højst sandsynlig ikke penge til en stilling som Social Media Manager, hvorfor dette ansvar må gå under en anden stilling. Hvis man ikke har meget erfaring på området, kan det anbefales at tage et kursus i markedsføring på sociale medier.

 

Et godt kontor

Et andet fokus man som nystartet virksomhed bør have, er at finde et godt kontor. Der skal lægges mange timer, for at komme godt fra start. Derfor er en klar anbefaling at arbejde et sted, hvor man kan fokusere længe ad gangen.

Det er nemt at spare penge ved at arbejde hjemmefra. Dog er det vores erfaring, at det at arbejde hjemmefra langt fra er ligeså optimalt, som at sidde på et kontor. Når du arbejder hjemmefra er der mange ting som kan distrahere dig. Man kunne jo lige et se afsnit af en serie, eller tage opvasken? Derfor er det vores anbefaling at leje/købe lokaler til formålet.

Når man overvejer at leje kontorer, er det en god ide at rådføre sig med en boligadvokat. En boligadvokat kan både hjælpe med at finde billige erhvervslejemål eller -køb, samt stå for de juridiske aspekter i denne proces. En sidste overvejelse man bør gøre sig er at vælge sit kontor med omhu. Den billigste løsning er ikke altid at foretrække. For at få det mest optimale arbejdsmiljø skal man som hovedregel gå efter kontorer med meget lys i form af mange eller store vinduer.

 

Netværk, netværk, netværk

Sidst men ikke mindst bør et centralt fokuspunkt være at skabe sig et netværk. Vores erfaring er helt klar omkring dette: man skal kende nogen, som kender nogen. Hvis det føles unaturligt at være den der tager kontakten ud fra ingenting, findes der masser af alternativer. Eksempelvis findes der mange arrangementer for iværksættere og start up-virksomheder. Her er alle i samme båd, hvilket gør det nemmere at tage det første skridt.

 

0 SEND KOMMENTAR
Bedøm denne artikel
Rate this post

Send Os En Besked Her

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *