/ For mænd / Højt til vejrs i foråret på stige og stillads

Højt til vejrs i foråret på stige og stillads Skal du i gang med malerpenslen på det udendørs træværk eller have repareret lidt på murværket til foråret, kan det være en god ide at få fat i en ordentlig stige eller et rulle- eller foldestillads. Den slags kan med fordel købes billigt, mens det endnu er koldt og trist udenfor

Kan du nøjes med en stige, når du skal friske huset op.
Oftest er en stige ikke det bedste valg til arbejde i højden. Skal du række meget ud til siderne eller bruge begge hænder, bør du anskaffe et stillads.
Benny på februar 15, 2016 - 12:00 pm i For mænd
Rate this post

Alle glæder sig til forårets komme og netop nu er det så småt på vej. Så snart kan vi glæde os til lysere dage og til at det hele spirer og gror igen. Men med foråret følger oftest også de første vedligeholdelsesopgaver udendørs. For vinteren har måske give lidt smårevner i puds eller murværk på grund af frostsprængninger og træværket langs taget trænger måske til en gang maling, så træet er godt beskyttet mod sommerens sollys og udtørrende varme.

Det kan også være, at tagrenderne skal renses for efterårets nedfaldne blade og den mos, der eventuelt har løsnet sig fra taget i vinterens løb og nu ligger og stopper for vandets frie afløb i tagrenden.

Op på stigen

Jo, der er meget at gøre udendørs, når foråret kommer og i mange tilfælde kan du meget vel ende med at skulle højt til vejrs på en stige. Det kan være sin sag, især hvis du har højdeskræk.

Kan du klare opgaven med en stige, finder du mange gode tilbud på www.stigefabrikken.dk.

Tit kan stigen også vise sig, ikke at være det rigtige valg. Der skal et stillads til.  For skal du f.eks. bruge begge hænder eller skal du række langt til siderne på en stige, kan der nemt ske ulykker, når du først kommer op på stigen.

Er hældningen for flad på stigen, kan den glide bagud og er underlaget ikke stabilt, kan stigen tippe til en af siderne – især hvis du skal række så langt ud til siderne, at du strækker dig for langt ud over stigens tyngdepunkt.

Så hellere et stillads

Derfor kan det være smart at vælge et stillads i stedet for en stige. Her får du mere bevægelsesfrihed og kan f.eks. male et større areal, uden skulle op og ned ad stigen en masse gange for at flytte den. Du slipper også for at skulle holde styr på malerspanden og for en masse tunge løft når malerspand, mørtelspand eller hvad det nu er, skal slæbes op og ned hele tiden.

Til brug ved et almindelig parcelhus kan et folde- eller rullestillads være en god hjælper til opgaven. Det kræver ikke en masse opsætning og fastgørelse og er forholdsvist nemt at flytte med rundt langs husmuren, efterhånden som projektet skrider frem.

Den slags stilladser kan lejes hos de fleste byggemarkeder, men kræver at du har trækkrog på bilen eller kan låne en lille ladvogn, når stilladset skal køres hjem fra byggemarkedet. Oftest kan det også være svært at forlænge lånet. For de små stilladser er nogle af de mest populære udlånsting hos byggemarkeder – så der er rift om dem.

Faktisk kan du købe dit eget folde- eller rullestillads for den samme pris, som det koster at låne stilladset i 10 dage. Det kan pakkes meget kompakt ned, når det ikke bruges. Så det fylder ikke en krig – og det er nærmest uundværligt, når du først har fået det anskaffet.

Køb et godt og billigst rullestillads hos Stigefabrikken.

0 SEND KOMMENTAR
Bedøm denne artikel
Rate this post

Send Os En Besked Her

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *