/ For mænd / Snowboard-legende får facelift

Snowboard-legende får facelift

Benny på oktober 28, 2015 - 11:08 am i For mænd
Rate this post

Jones Flagship har af kendere altid været kaldt det bedste freeride snowboard nogensinde og har da også vundet flere priser. Boardet har været på gaden i snart 20 år og den nyeste 2016-version har fået en hel ny trækerne.

Snowboarding er på samme tid både skatebording og surfing for skientusiaster. Boardet har længde som et kort surfbræt og de trick, du kan lave på snowboardet minder meget om dem, du ser gaderens skateboardere excellere i. Det er flot, vildt og fantastisk.

Men lige som med skateboarding og surfing skal udstyret være i orden, for at du for alvor kan udfolde dig. Hver snowboarder har deres favoritter, som de sværger til. Det er lige dele religion og gode erfaringer og meningerne er lige så delte om dette eller hint board, som det er inden for alle andre sportsgrene og fagområder.

Hvilket snowboard der er det bedste, afhænger naturligvis også af, hvilken disciplin der er tale om: Freefride, freestyle eller alpint. Forskellene ligger i parametre som længde, bredde og fleksibilitet på boardet – og der er også specialboards til at køre i puddersne eller de såkaldte randonee-boards, der kan skilles og blive et par ski.

Flest er enige om at Jones Flagship er bedst

Men et board er de fleste enige om, er det bedste – i hvert fald til freeride. Boardet hedder Jones Flagship og har været på markedet i tæt på 20 år. Boardet er designet af den kendte snowboarder Jeremy Jones, der siden han var i starten af 20’erne har arbejdet på at perfektionere boardets form og specifikationer.

Over tid har det betydet, at der er kommet flere forskellige versioner af Flagship på gaden og den nyeste version hedder 2016, selvom den rent faktisk allerede var på gaden til sidste sæson. Specielt formen og snuden er blevet forfinet til hver ny version og i den nyeste 2016-udgave er kernen også blevet opdateret.

Opdateret kerne og snude

Den nye kerne kaldes for Master Core 2.0 og består af såkaldt triple density hardwood med bøgestrenge. Det giver et let board med en flex rating på 8, altså lidt blødere end et alpint board, men stadig fleksibelt nok til at klare blød sne, en tur hen over et par klipper og give en sikker landing – uden at der er fare for at boardet knækker eller revner.

Snuden på boardet har også fået en lille overhaling og er nu endnu mere stump end før. Det gør boardet bedre til at klare pudder- og løs sne. Ved at gøre næsen mere stump fordeles vægten på boardet over en større overfalde, så du undgår at boardet pløjer sig ned i løs sne. Det vil nemlig sætte farten ned og i værste fald få dig til at falde forover.

Mange små detaljer giver et bedre hele

Så selv om Flagship boardet er blevet forbedret og justeret på i snart 20 år, er der stadig plads til forbedringer, ligesom som ny teknologi og viden om træ – især i forbindelse med kernen – har givet anledning til forbedringer under vejs.

Jones Flagship 2016 er kulminationen på denne evolution. Herhjemme kan det bl.a. købes hos bl.a. Blacksnow.

0 SEND KOMMENTAR
Bedøm denne artikel
Rate this post

Send Os En Besked Her

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *