/ For mænd / Skal der skærver i indkørslen?

Skal der skærver i indkørslen? Der er intet så idyllisk som skærver i indkørslen eller på havens stier. Det giver en mere levende og charmerende indkørsel end fliser og så er det også en meget billigere løsning.

Intet er mere hyggeligt end småsten i indkørslen
Benny på februar 24, 2016 - 9:00 am i For mænd
Rate this post

De fleste steder møder der os en indkørsel med fliser eller andre former for belægningssten. Det er nemt og praktisk og giver et godt underlag at køre på, uanset om du kommer til fods, i bil eller er på cykel. Men samtidig er der også noget koldt, upersonligt og institutionelt over den løsning. Det er bare endnu et stykke natur under total menneskelig kontrol.

Så er der mere charme over en indkørsel med småsten i. Sådan lidt hen i retning af de sten, der ligger på de fleste kirkegårde – bare noget større. Det gør indkørslen til en meget mere levende, indbydende og varm oplevelse end de kolde fliser – og alene lyden gør hele forskellen.

Samtidig skifter farven og oplevelsen af indkørslen i takt med vejret – og den er i øvrigt mere sikker at gå på i frostvejr end fliser. Regner det, bliver stenene mørkere og mere blanke og samtidig slipper du for vandpytter, fordi stenene bedre kan dræne vandet væk og tillader at regnvandet løber ned i underlaget.

Stenene skifter også placering, så der hele tiden opstår nye mønstre og nye indtryk, hver gang du kommer ud i indkørslen. Så kort sagt får du et helt andet liv i din indkørsel end med de kliniske belægningssten.

Vælg mellem flere forskellige størrelser og farver skærver

Der findes flere forskellige størrelser og farver sten, du kan vælge til indkørslen. Der er alt lige fra de kantede skærver over de små kirkegårdssten og perlesten, til de lidt grovere ærtesten. Sidstnævnte er de mest populære, da de ikke nær så nemt sætter sig fast i mønsteret på bildækkene og ikke giver mindelser om en tur på kirkegården, sådan som du oftest oplever det med perlesten.

Den største ulempe ved ærtestenene er dog, at de er svære at køre på cykel eller knallert i, men dog væsentlig nemmere at køre i end f.eks. de mindre ærtesten. Generelt er småstensbelægninger ikke ideelle for smalle hjul, så derfor skal du nok også forvente, at skraldemanden vil forlange, at du lægger en flisebelagt gangvej, han kan køre skraldespanden ud på, når den skal tømmes. Den kan familiens cyklister så også meget passende anvende, hvis de vil slippe for at cykle i småstenene.

Køb skærver billigt på nettet

Skal du vælge leverandør af sten til indkørslen lyder det generelle råd, at du skal vælge en leverandør, der bor så tæt på som muligt af hensyn til prisen på tilkørsel af stenene. Det gælder dog ikke, hvis du vælger at handle sten på nettet.

Her findes der flere forskellige leverandører, hvor du kan købe sten til indkørslen enten i praktiske 15 liters sække eller som big-bags, der kan leveres med fragtmanden. Selv om du naturligvis skal betale for transporten, vil det oftest være meget billigere end at købe dem hos den nærmeste vognmand eller i byggemarkedet.

Køb billige sten til indkørslen hos FC Beton.

0 SEND KOMMENTAR
Bedøm denne artikel
Rate this post

Send Os En Besked Her

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *