/ Erhverv & Økonomi / Skab mere motivation på arbejdspladsen

Skab mere motivation på arbejdspladsen

Redaktionen2 på februar 13, 2019 - 10:55 am i Erhverv & Økonomi
Rate this post

Motivation på arbejdspladsen er vigtig for mange ting: for medarbejdernes præstation, deres arbejdsglæde, deres sygefravær og effektiviteten. Derfor er det altså også vigtigt med motiverede medarbejdere på enhver arbejdsplads. Forskellige medarbejdere motiveres af forskellige ting, og derfor er det altså heller ikke en nem sag at motivere alle medarbejdere på en arbejdsplads. Der er dog nogle ting, du kan gøre, hvis du gerne vil motivere dine medarbejdere – sådan helt generelt. Herunder kan du læse lidt om, hvad der kan være med til at skabe mere motivation på arbejdspladsen, således miljøet og produktiviteten kan blive bedre.

Sørg for et godt indeklima – gør rent og luft ud

Hvis medarbejderne bruger arbejdsdagen i det samme lokale eller blot indendørs, er det vigtigt, at du formår at skabe et godt indeklima. Et godt indeklima kan være med til at skabe mere tilpasse medarbejdere, og det kan måske også være med til at mindske sygefraværet. Hvordan skaber man så et godt indeklima? Hvis du vil skabe et godt indeklima for medarbejderne, er det først og fremmest vigtigt, at du sørger for, at der er rent. Jysktotalservice laver blandt andet erhvervsrengøring hos virksomheder. Med erhvervsrengøring kan du være sikker på, at kontoret, mødelokalerne og resten af virksomheden er i topform og rent. Rene lokaler sikrer et bedre arbejdsmiljø, og det skaber overskud, at medarbejderne ved, at de ikke selv skal stå for rengøringen.

Sørg for at gøre noget godt for det sociale

Nogle medarbejdere motiveres af, at der er et godt socialt liv på arbejdspladsen. Hvis tonen mellem kollegaerne er fri og venlig, bliver det automatisk sjovere at gå på arbejde. Du kan sagtens være med til at skabe et bedre socialt liv på arbejdspladen og dermed også gøre det sjovere for dine medarbejdere at arbejde. Du kan blandt andet arrangere nogle arrangementer, hvor medarbejderne kan lære hinanden at kende, og hvor de får en mulighed for at tale sammen om noget andet end arbejde. Disse arrangementer kan foregå i eller uden for arbejdstiden, men det vigtige er, at de ikke er koncentreret omkring arbejde. Du kan blandt andet arrangere en fredagsbar eller en firmaudflugt for alle, der har lyst til at deltage. Hvis du har mulighed for at betale løn under arrangementet, kan du være sikker på, at flere møder op og engagerer sig i det. Det er dog bestemt ikke nødvendigt med løn under et arrangement for at samle medarbejderne omkring noget socialt.

Sørg for god energi

God energi på arbejdspladsen kan skabe mere motiverede medarbejdere. God energi kan være mange ting. God energi kan være at starte hver morgen med en sang eller et kampråb. God energi kan også være en frokostordning, hvor medarbejderne netop får muligheden for at tanke op på god energi i form af en god frokost. God energi kan være en daglig gåtur i frokostpausen. Vær kreativ og tænk over, hvad der kan skabe god energi på din arbejdsplads. Den gode energi vil hurtigt sprede sig og gøre, at arbejdet pludselig bliver lettere og sjovere at komme igennem.0 SEND KOMMENTAR
Bedøm denne artikel
Rate this post

Send Os En Besked Her

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *