/ Debat / Sådan opnår du et mere miljøvenligt forbrug i din familie

Sådan opnår du et mere miljøvenligt forbrug i din familie

Redaktionen2 på januar 5, 2019 - 11:35 am i Debat, Hus og Have
Rate this post

 

Miljøet er skadet og belastet, hvilket især skyldes vores forbrugsmønstre. Der er derfor ingen tvivl om, at såfremt du ønsker at leve grønnere, kræver det en ændring af dit forbrug, og herudover bør du købe flere kvalitetsprodukter. Men hvordan opnår man helt konkret et forbrug i sin hverdag, der er mere miljøvenligt? Her i artiklen vil du blive præsenteret for en række gode råd, så du kan opnå en mere grøn samvittighed og desuden udbrede de mere miljøvenlige vaner til hele familien.

 

Modstå impulskøb, og skær markant ned på kødforbruget

Først og fremmest er det vigtigt, at du sørger for at lære dine børn, at man er god nok, selvom man ikke altid har det nyeste computerspil eller det nyeste tøj. Hvis man vil ændre sine forbrugsvaner, handler det i bund og grund om at modstå impulskøb og reklamer, og det er derfor en god idé at lære børnene dette allerede fra en tidlig alder. Herudover bør alle danske familier skære ned på deres kødforbrug og i stedet begynde at spise mere vegetarisk. Et lækkert måltid mad kræver bestemt ikke kød, men der findes tværtimod en lang række gode alternativer, som det er vigtigt, du præsenterer dine børn for. Du bør desuden huske at forklare dine børn, når de er gamle nok, hvorfor I er begyndt at ændre jeres vaner derhjemme. Hvis børnene forstår motivationen bag de handlinger, er der større chance for, at de accepterer dem og selv fører dem videre i deres voksne liv.

Gør de ændrede vaner til en konkurrence i familien

Hvis du vil opnå et mere miljøvenligt forbrug i din familie, og du har svært ved at få dine børn med ombord, kan du med fordel vælge at gøre det til en konkurrence, da det på den måde er nemmere at inddrage hele familien. Man kan for eksempel konkurrere internt om, hvem der er i stand til at kreere den bedste vegetariske ret, eller hvem der er i stand til at tage det hurtigste bad. Det er de små ting, der gælder. Men når hele familien er ombord, og I i fællesskab gør det til et sjovt projekt, vil det uden tvivl blive nemmere for jer at ændre jeres vaner.

 

Fiks de ødelagte produkter på egen hånd i stedet for at købe nye

Der er mange, der investerer i nye produkter, lige så snart der viser sig selv den mindste fejl, da det oftest er den letteste løsning. Men hvis du vil opnå et mere miljøvenligt forbrug, bør du tænke over, at de fleste produkter sagtens kan holde mange år endnu, hvis du blot sørger for at vedligeholde dem. Det er en rigtig dårlig vane, at man går ud og køber nyt, i stedet for først at undersøge om man egentlig kan fikse det på egen hånd i stedet – det vil man i de fleste tilfælde nemlig sagtens kunne. Er vaskemaskinen for eksempel gået i stykker, bør du derfor i stedet købe reservedele til vaskemaskine og fikse den på egen hånd i stedet for at vælge den hurtige og nemme løsning. På den måde sparer du desuden masser af penge.

 

 

 

0 SEND KOMMENTAR
Bedøm denne artikel
Rate this post

Send Os En Besked Her

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *