/ Forbruger / Sådan mindsker du dine gener fra slidgigt

Sådan mindsker du dine gener fra slidgigt

slidgigt
John Andersen på januar 24, 2019 - 4:30 pm i Forbruger, Sundhed
Rate this post

Slidgigt er den mest udbredte gigtsygdom og rammer både yngre og ældre. Det er derfor vigtigt, at du sørger for at forebygge sygdommen, når du er rask, og at du sørger for at mindske smerterne, hvis du er ramt af sygdommen.

For mange forbinder slidgigt med noget, der kun rammer ældre mennesker. Der er dog også mange yngre, der døjer med sygdommen. Derfor er det vigtigt, at du sørger for at forebygge sygdommen, hvis du ikke har den, og at du arbejder på at mindske dine gener fra sygdommen, hvis du lider af den.

Der er cirka 300.000 mennesker i Danmark, der lider af slidgigt, hvilket gør den til den mest udbredte form for gigt. Omkring halvdelen af dem, der har slidgigt, er generet af smerter fra det.

Dyrk motion

Når du vil undgå slidgigt eller mindske smerter fra sygdommen, er det først og fremmest vigtigt, at du sørger for at dyrke motion. Når du dyrker motion, holder du leddene i gang og styrker dem, hvilket mindsker din risiko for sygdommen og kan lindre dine smerter. Har du allerede slidgigt, er det dog vigtigt, at du vælger en skånsom form for motion.

Spis sundt

Når du spiser sundt, mindsker du risikoen for at blive overvægtig. Jo mere du vejer, des mere bliver dine led belastede, og det kan være med til at gøre, at du får slidgigt. Det er derfor vigtigt, at du sørger for at spise sundt og varieret, så du kan holde dig slank.

Tag glucosamin mod smerterne

Er du meget plaget af smerter, vil det ikke være muligt for dig at slippe af med dem bare ved at leve et sundt liv. For at kunne leve et normalt liv kan det derfor være nødvendigt for dig at tage piller. Glucosamin er en af de almindeligste former for medicin mod slidgigt. Det kommer i pilleform, og du skal typisk tage en til tre piller om dagen. Det er dog altid noget, som du bør tale med din læge om.

Glucosamin er både med til at lindre dine smerter og at forbedre funktionen i dine led. Derfor vil du opleve en effekt på flere måder. Læs mere om midlet her.

Brug de rette hjælpemidler

Har du slidgigt i hænderne, er det vigtigt, at du sørger for at bruge de rette hjælpemidler for at aflaste dine hænder. Nogle vil stædigt tvinge igennem, at de skal leve deres liv, som de gjorde før, men det vil ofte ikke være noget, som de bliver glade for. I stedet er det derfor en god ide, at du sørger for at bruge redskaber med større greb, så de bliver nemmere for dig at bruge.

Gå i de rette sko

Har du slidgigt i leddene i benene, er det vigtigt, at du sørger for at gå i de rette sko. Ved at vælge sko, der er stødabsorberende, kan du mindske dine smerter betragteligt. Du kan vælge særlige sko til formålet eller lægge en indlægssål i dine nuværende sko.

0 SEND KOMMENTAR
Bedøm denne artikel
Rate this post

Send Os En Besked Her

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *