/ Erhverv & Økonomi / Sådan kommer du i gang med din virksomhed

Sådan kommer du i gang med din virksomhed

John Andersen på april 30, 2018 - 9:43 am i Erhverv & Økonomi
Rate this post

Der er flere iværksættere end nogensinde før. En uendelig mængde af informationer tilgængelige online er med til at gøre det meget lettere end tidligere at drive virksomhed. Dette drejer sig både om idegenerering og stiftelse af virksomheden, men ligeledes drift og vækstmuligheder. I denne artikel kan du læse om nogle af de ting som du bør være opmærksom på i forbindelse med opstart af virksomhed.

 

Kapitalfremskaffelse

Afhængig af virksomhedens formål vil der i mange tilfælde være et behov for kapital. I en konsulentvirksomhed er kapitalkravet minimalt og behovet bør opstå kortsigtet for at dække eventuelle likviditetsudfordringer. Her er danske kviklån altid en mulighed, men som udgangspunkt bør man komme med pengene selv eller se om banken er villig til at låne penge i forbindelse med opstart.

 

Andre typer af virksomheder skal i starten investere heftigt i varelager, produktion, udvikling osv. Her taler vi om et helt andet kapitalbehov, hvor en kassekredit i banken eller eksterne investorer er en nødvendighed. Banken stiller høje krav til forretningsplan, budget og regnskaber, så det er en stor udfordring at låne penge fra denne kilde uden en garanti for at pengene kan betales tilbage.

 

Eksterne investorer kan generelt tillade sig at være mere risikovillige end bankerne. De stiller dog ligeledes enormt store krav til investormateriale, forretningsplan og vækstambitioner. Derudover skal investorer også betales for deres ekstra risikovillighed, hvilket betyder, at de er langt dyrerer at få med end et lån fra banken. Det er ikke let at fremskaffe kapital, hvis man stadig er i idefasen eller endnu ikke har bevist, at ens forretningskoncept kan tjene penge. Af den grund er det (næsten) altid at foretrække at komme med pengene selv i første omgang. På sigt vil egenfinansiering også være positivt, da et eventuelt overskud fra virksomheden går 100% til dig selv.

 

Administrative omkostninger og selskabsstiftelse

Der er få barrierer i forbindelse med stiftelse af virksomhed. Selskabsstiftelse koster omkring 5.000 kr. og dertil kommer de årlige omkostninger for at have en revisor eller bogholder til at se momsindberetning og regnskaber igennem. Dvs., at hvis du kun regner med at tjene 20.000-30.000 kr. om året på din virksomhed, er det en stor del af overskuddet, der går til blot at holde virksomheden kørende. Af den grund bør du som hovedregel kun starte en virksomhed der til at vist niveau er skalerbart, så de administrative omkostninger ved blot at have virksomheden kørende, ikke udgør en alt for stor del af overskuddet.

 

Vækst og ambitioner

Skalerbarhed er essentielt for at investorer er interesserede i din virksomhed. En virksomhed med få mio. kr. i omsætning kan sagtens være mere end 100 mio. kr. værd, så længe forretningsmodellen og teamet er på plads, samtidig med at konceptet er skalerbart. Med de rette ambitioner, kan du derfor sagtens skabe en million-virksomhed. Hårdt arbejde, skalerbart koncept og høje ambitioner vil på sigt skabe enorm værdi.

0 SEND KOMMENTAR
Bedøm denne artikel
Rate this post

Send Os En Besked Her

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *