/ Erhverv & Økonomi / Sådan får du en mere effektiv arbejdsdag

Sådan får du en mere effektiv arbejdsdag

Redaktionen2 på januar 2, 2019 - 11:02 am i Erhverv & Økonomi
Rate this post

 

Der er mange danskere, der har en travl og uoverskuelig arbejdsdag, hvorfor de ofte har en oplevelse af, at de ikke er særligt effektive, hvilket kan være utroligt frustrerende. Disse arbejdsdage er centreret omkring møder, der konstant trækker ud, bunker af dokumenter og papirer på skrivebordet samt en lang række hastesager, der aldrig når at blive taget ordentligt hånd om. I den forbindelse kommer man til at glemme sig selv og sin egen udvikling som medarbejder, så man kan blive mere effektiv. Her i artiklen vil du blive præsenteret for en række gode råd til, hvordan du kan opnå mere overskud i løbet af en arbejdsdag og dermed opnå en højere effektivitet.

 

Brug din tid hensigtsmæssigt og korrekt

Først og fremmest bør du tænke over, om du bruger din tid korrekt, når du er på arbejde. Såfremt din arbejdsdag udelukkende består af opgaver, som du er motiveret omkring, vil du uden tvivl være mere effektiv, og det resulterer desuden i bedre resultater. Effektivitet handler nemlig i sidste ende om, at man formår at være motiveret, fokuseret og tage handling, uanset hvad man foretager sig. I den forbindelse bør du sætte dig selv nogle delmål i forbindelse med dit arbejde, da dette ofte resulterer i, at man bliver endnu mere motiveret, og dermed udfører sit job bedre.

Smid dine dårlige vaner ud

Næste skridt er at smide de mange dårlige vaner ud, man har, når man er på arbejde. Det er i hvert fald de færreste mennesker, der ikke har et par dårlige vaner, som man med fordel vil kunne udrydde for at opnå en mere effektiv arbejdsdag. Det kan for eksempel være, at man har tendens til at rode på sit skrivebord, og i så fald bør du begynde at udvikle nogle rutiner, så du kan få system i rodet. På den måde vil du nemlig bedre kunne skabe dig et overblik over dine arbejdsopgaver.

 

Indfør frugtordning i stedet for kageordning

Der er desværre rigtig mange virksomheder og firmaer i dag, hvor der står slikskåle over alt på kontorerne, og hvor der endda også er indført kageordninger blandt medarbejderne. Dette er ligeledes en dårlig vane, da det bestemt ikke er godt at proppe sig med usunde sager, når man skal bruge hjernen og være skarp på arbejdet. I stedet kunne man med fordel indføre firmafrugt, der er frugt, der tilbydes til samtlige medarbejdere fra arbejdsgiveren. Det er medvirkende til, at man kan holde et stabilt og naturligt blodsukker hele arbejdsdagen igennem.

 

Træk stikket, når du endelig har fri

Hvis du vil opnå en mere effektiv dag på arbejdspladsen, er det desuden afgørende, at du sørger for at møde ind frisk, veloplagt og med opladte batterier. Det kan du kun gøre, hvis du sørger for at trække stikket ud, når du endelig holder fri, såsom ved at lukke din computer og slukke for din smartphone. Undersøgelser viser nemlig, at du bedre vil kunne arbejde effektivt, når du sørger for at holde ordentligt fri.

 

 

 

 

 

 

0 SEND KOMMENTAR
Bedøm denne artikel
Rate this post

Send Os En Besked Her

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *