/ Erhverv & Økonomi / Rekruttering og headhunting via sociale medier er en trend

Rekruttering og headhunting via sociale medier er en trend Vi anvender som aldrig før de sociale medier til rekruttering af medarbejdere og løstansatte

Simon på marts 12, 2015 - 10:59 am i Erhverv & Økonomi
Rate this post

I gamle dage spurgte man sit netværk til råds eller fandt frem til relevante kilder i en branche, mens rekruttering nu om stunder i højere grad er blevet et spørgsmål omkring anvendelse af sociale medier.

Det viser en ny undersøgelse fra Personalechefer i Danmark. Ja, faktisk forventer de interviewede – som udgøres af et udsnit af danske HR-chefer – faktisk, at de sociale mediers betydning vil vokse fremover. Over 80 % af disse chefer regner med, at sociale medier som LinkedIn og Facebook vil spille en endnu større rolle end i dag i løbet af de næste par år.

Fremtidens medarbejdere er netop at finde på den slags medier, og det er derfor altafgørende, at man er til stede og finder frem til, hvem der er på et givent marked, understreges det.
 

Effektiv rekruttering – nej, ikke nødvendigvis!

 
Det er dog nok så interessant, at de interviewede har et noget broget billede af, om rekruttering og headhunting via sociale medier har været givtigt. 37 % har ikke opnået et positivt resultat af rekrutteringen, og så meget som 23 % aner ikke, om udbyttet ved at anvende de nye platforme har været positivt eller ej.

Der udvises også en vis grad af skepticisme i de danske HR-afdelinger, hvad angår anvendelsen af medierne, da de primært anvendes til rekruttering af de yngre generationer.

“Det er i dag primært blandt unge og funktionærer, at rekruttering via sociale medier finder sted,” forklarer Mette Nørlem, der står bag undersøgelsen, til branchemediet Dansk HR.

Hun forventer dog, at de kommende generationer af unge i højere grad vil modtage henvendelser og job gennem denne nye kanaler, i takt med at fænomenet vokser og bliver en naturlig del af de flestes hverdag og dermed også relevant for ethvert rekrutteringsfirma.

Det er muligt at læse en HR-relateret artikel om at bruge sit netværk i erhvervslivet lige her.

 

0 SEND KOMMENTAR
Bedøm denne artikel
Rate this post

Send Os En Besked Her

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *