/ Forbruger / Pas på farlige segboards

Pas på farlige segboards Hoverboards, segboards, airboards. Kært barn mange navne – og populære er de små to-hjulede eldrevne boards. Men desværre er nogle af mærkerne også farlige, fordi batteristyringen er sparet væk.

Farlige segboard er rapporteret eksploderet uden grund. Få sandheden her og lær hvordan du undgår, at det sker for dig.
Segboards er et smart urbant transportmiddel og et skægt legetøj. Desværre er farlige segboards er set eksploderet helt uden påviselig grund. Få sandheden om hvorfor de eksploderer og hvordan du undgå at købe et i denne artikel.
Benny på januar 29, 2016 - 12:35 pm i Forbruger
2.6 (52%) 5 votes

Det har bl.a. fået New York til at forbyde dem i deres subway-net. Læs her, hvad du skal se efter, når du køber dit segboard!

For nylig kunne bekymrede forældre se det segboard, hoverboard, airboard eller hvad det nu kaldes, som de havde givet deres børn i julegave, hængt ud som livsfarligt i DR’s program Kontant. Programmet kunne da også fremvise flere skræmmende videooptagelser af segboards, der mere lignede nytårsfyrværkeri end det geniale urbane transportmiddel og legetøj, det også er.

Programmet forsøgte at skabe en voldsom sensation ud af problemet, men kom dog aldrig helt ind til kernen af det, endskønt de interviewede flere eksperter og en meget rød-øret repræsentant fra Sikkerhedsstyrelsen.

Hvad er det, der får segboards til at eksplodere?

Segboards kører på strøm fra genopladelige batterier. En opladning rækker til 20-30 kilometers kørsel alt efter terræn. Det kræver kraftige genopladelige batterier. Batterierne er da også det, der får et segboard til at veje mellem 10 og 12 kilo. For de er virkelig store.

Overbelastes batterierne i længere tid på et af de populære segboards, bliver de varme. Det sker f.eks. hvis du kører op af en meget lang og stejl bakke eller kører segboardet ind i en forhindring og slå motoren fra.

I de dyrere modeller er det ikke et problem. For der er indbygget en temperaturføler, der slår kørestrømmen fra, hvis batterierne trækker meget stor effekt i længere tid. Så stopper boardet og batterierne bliver ikke overophedet.

De billigste segboards kan være en brandfælde

Men i de – oftest – billigste segboards er denne sikring sparet væk. Så her kan batterierne blive så varme, at de kan smelte ned og antænde den aluminium og det plastik, segboardet er bygget af og beklædt med.

I værste fald kan batterierne eksplodere, hvilket der er set flere skræmmende eksempler på. Især i USA og England, hvor det har fyldt meget i pressen og senest har afstedkommet, at New Yorks subway har forbudt folk at bruge eller medtage segboards i togene. Der er også set eksempler på, at segboards er eksploderet i emballagen eller hjemme hos børnefamilier, uden at boardet var i brug.

Hvad skal jeg se efter, før jeg køber et segboard?

De segboards det er i søgelyset, er oftest produceret på fjernøstlige fabrikker med brug af billige materialer. Det er producenter, der har fokus på profit og der derfor ses stort på sikkerheden. Derfor er det ikke ualmindeligt, at der er påtrykt både CE- og TÜV-logo på emballagen, uden at produktet nogen sinde har været til test hos de pågældende organisationer.

En af de sikre kendetegn er, at der ikke er brugt batterier fra kendte producenter som f.eks. LG, Samsung eller lignende. Det er oftest billigt no-name batterier, der i øvrigt også sjældent holder, hvad de lover mht. hvor langt boardet kan køre på en opladning.

Så kan du ikke få oplysninger om batteriproducenten eller oplever du problemer med, at boardet ikke kører så langt, som der var lovet, bør du være på vagt.

Vil du læse mere om, hvordan du vælger et ordentlig segboard, så læs vores store sektion om segboards her på e-pressen.

0 SEND KOMMENTAR
Bedøm denne artikel
2.6 (52%) 5 votes

Send Os En Besked Her

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *