/ Indland / Pas på snerydningen

Pas på snerydningen Hvem er ansvarlig for snerydningen, hvis folk skvatter i det store snefald?

Simon på december 29, 2014 - 1:48 pm i Indland
Rate this post

I løbet af julen har mange borgere fået travlt med snerydning. Sneen er faldet tungt, og visse steder er dynen lidt tykkere end andre.

Det er nu blevet hverdag igen, og de travle folk myldrer ud på gader og stræder for at bytte gaver eller komme på arbejde. Men hvem er ansvarlig, hvis en borger falder på i sneen eller på isen på en vej eller et fortov?

Gode råd kan være dyre – du kan nemlig blive straffet med bøde, og evt. tilskadekomne kan med lov i hånd sende en regning for snerydningen, hvis din husstand ikke har sørget for at fjerne sneen selv. Altså hvis I ejer en del af vejen eller fortovet vel at mærke.

 

Snerydning i Københavns Kommune

Reglerne kan variere lidt fra kommune til kommune, men normalt skal fortov og adgang til ejendomme være ryddet ml. kl. 7 og 22 på hverdage. Søndage er det dog ml. 8 og 22, der skal ryddes.

Hvis du udfører snerydning i København skal du dog være opmærksom på, at de udvendige trapper også tæller med i den pågældende kommune! Hvis der f.eks. er nogle trin op til et hus eller en etageejendom, som I lejer ud, gælder det kort sagt om at rydde og salte tids nok.

Bemærk – ryddepligten omfatter de første 10 meter fra ejendommens skel med visse undtagelser.

Det med at vente med at rydde går i øvrigt ikke, selvom det er jul eller nytår. Du kan godt vente med at feje/skovle sne, til det er holdt op med at falde. Men ellers SKAL rydning finde sted efter behov. Så ikke noget med at sove længe, hvis lovgivningen vel at mærke skal følges.

Der findes også regler ang. hvor sneen skal skovles hen. Normalt skal den placeres ved rendestenen, hvis der findes en sådan. Og undlad at placere det hvide skidt foran gadekryds eller busstoppesteder, da dette ikke er tilladt.

Held og lykke med at følge reglementerne, når der skal skovles derude!

0 SEND KOMMENTAR
Bedøm denne artikel
Rate this post

Send Os En Besked Her

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *