/ Erhverv & Økonomi / Nyt år – nye investeringer

Nyt år – nye investeringer

John Andersen på december 15, 2016 - 2:31 pm i Erhverv & Økonomi
Rate this post

År 2017 står for døren. På baggrund af den iagttagelse, er det allerede nu værd at overveje, i hvad og hvor du bør sætte dine penge i det nye år. Vi giver dig vores bud på de bedste og mest sikre investeringer du kan gøre dig i det nye år.

 

Fast ejendom og ejendomsforbedringer

En af de ældste måder at investere sine penge er ved at sætte disse i fast ejendom eller at lave ejendomsforbedringer. Og det er stadig disse der virker bedst!

Fordelene ved at investere i fast ejendom er den lave korrelation med aktiemarkedet. Dette betyder, at selvom aktierne falder i værdi, følger værdien for fast ejendom ikke nødvendigvis med. Dette betyder for dig, at din formue er mere ’sikker’ ved at stå i fast ejendom, da dennes værdi ikke falder i takt med aktier og derfor ikke vil sænke dit forventede afkast.

Andre fordele ved at investere i fast ejendom går på, at beskatningen af disse er meget lav – faktisk tæt på nul procent. Fast ejendom er dermed både en stabil og ’billigt’ beskattet investering.

I forhold til ejendomsforbedringer vurderes disse også som gode og relativ sikre investeringer. Den eneste ulempe ved at sætte sine penge i ejendomsforbedringer er, at man jo skal af med boligen, for at man for alvor mærker noget til det.

I kategorien af ejendomsforbedringer ligger dog også mange tiltag, som man kan mærke økonomisk undervejs. At få isoleret sit hus grundigt af en professionel, kan fx skabe et bedre varmeregnskab, som kan spare dig mange penge i det lange løb. Ligeledes kan et flot og slidstærkt epoxy gulv være med til at øge boligens værdi, da der ikke er behov for at få skiftet gulv de næste mange år.

En sikker investering i 2017 er derfor stadig at sættes dine hårdtjente penge i fast ejendom og ejendomsforbedringer, da fast ejendom både ligger stabilt på markedet i forhold til pris, og at både fast ejendom og ejendomsforbedringer sandsynligvis vil højne din og din families livskvalitet. En boligadvokat kan hjælpe dig til at lave den bedste investering, da en sådan kender boligmarkedet og dets fremtidsudsigter, samt hvilke ejendomsforbedringer, der tilfører en bolig mest værdi.

 

Omlæg dine lån til din fordel

Det koster lidt at omlægge sine lån. Dog er det en billig pris at betale imod hvad du kan spare i det lange løb. Derfor kan det være en god en investering at omlægge sine låne realkreditlån.

Fordelen ved et realkreditlån er, at man kan udnytte at renten er faldet. En lavere rente betyder, at du kan betale lavere renter. Derudover er det en fordel at omlægge sit realkreditlån således, at du betaler en højere ydelse, men til gengæld bliver fri for gæld hurtigere. Sidst men ikke mindst er det en fordel at omlægge sit lån, da man med det rette realkreditlån kan få mere luft i budgettet. Eksempelvis kan man omlægge lånet sådan, et resttiden bliver længere, men ydelsen mindre.

En realkreditkonsulent kan hjælpe dig med at omlægge dine lån efter dine behov og markedet udvikling.

 

Obligationer

Sidst men ikke mindst er obligationer et godt sted at placere sine penge i 2017. At investere sine penge i obligationer har den fordel, at disse er forbundet med mindre risiko og et stabilt afkast.

Hvis du vil være sikker på at lave en god investering, hvor risikoen for tab er minimal lille, er det bedst at investere i statsobligationer og realkreditobligationer. Hvis du investere i inkonverterbare og fastforrentede, danske stats- eller realkreditobligationer, undgår du med næsten 100% alle de faldgruber, som man eksempelvis ser med aktier. Aktioner kan nemlig være meget svingende både i forhold til risiko og afkast.

0 SEND KOMMENTAR
Bedøm denne artikel
Rate this post

Send Os En Besked Her

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *